Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Alican İzci, 18 yaşına girince sokakta kaldı

        Aykut YILMAZ/ ANKARA

        Ankara’da 3 yaşında babasını kaybeden Alican İzci, 5 yaşına kadar annesiyle yaşadı. 5 yaşına geldiğinde annesinin trafik ışıklarında kaza geçirmesiyle Alican’ın hayatı bir anda değişti.

        İş saatlerinde Alican’a bakması için annesi Y. İzci’nin tuttuğu bakıcı, kaza haberinden sonra Alican’ı “Kimsesiz sokak çocuğu” diyerek polise verdi. Alican 5 yaşında Keçiören Atatürk Çocuk Yuvası’na yerleştirildi.

        3 ay sonra hastaneden çıkan annesi ve yakınlarının kendisini yuvada bulduğunu belirten Alican, “Beni alın dedim ama almadılar. Toplamda annemle 10 defa görüştüm” dedi. 18 yaşına kadar 3 ayrı yurtta kaldığını söyleyen Alican İzci, 18 yaşına girdiği gün kendisini almaya kimsenin gelmemesine rağmen yurttan gönderildiğini ifade etti.

        ‘ANNEMİN RUHU ERKEKTİ’

        Annesinin kendisini sahiplenmediğini anlatan Alican, “Annemin ruhu hep erkekti. 3 yaşında babamı kalp krizinden kaybettikten sonra erkeklik hormonları daha ağır bastı.

        Ruhu gittikçe erkekleşti. O yüzden anne sevgisi göremedim” diye konuştu. Yurttan çıktıktan sonra uzun bir süre sokakta yaşayan Alican İzci, bir vatandaşın yetiştirme yurtlarından mezun olanlar arasında dayanışma amacıyla kurulan Ankara Yurtayder’e haber vermesiyle geçici olarak sıcak bir yuvaya kavuştu.

        Dernek sayesinde, daha önce yetiştirme yurdunda büyüyen ve istihdam hakkından yararlanarak memur olan Hamit Keleş, Alican’a sahip çıktı. Kalıcı bir yuva isteyen İzci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’ndan kendisine sahip çıkmasını istedi.

        18 yaşını doldurmuş ve öğrenim hayatına devam etmeyen çocukların koruma kararının kurum yetkilisinin vicdanına bırakıldığını dile getiren Ankara Yurtayder Başkanı Bekir Arslan, “Bu durum kurum yetkilisinin inisiyatifine kalmış.

        Yetkilinin o gün psikolojisi iyi değilse, çocuk küçük bir yaramazlık yaptıktan sonra ‘Tamam senin koruma kararını kaldırdım’ diyebilir. Yetkilinin ağzından çıkacak iki kelimeye bakıyor bu durum” bilgisini verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ