Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'daki patlamada kaç kişi öldü? | SON DAKİKA

        HABERTURK.COM

        İstanbul, Taksim İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısı meydana geldi. İstanbul'daki patlamada ölü ve yaralılar var. İstiklal Caddesi'ndeki saldırı ile ilgili tüm gelişmeleri anbean haberimizden takip edebilirsiniz...

        Polis, caddede geniş güvenlik önlemi alırken çok sayıda ambulans sevk edildi. Galatasaray Meydanı'ndan ve Taksim Meydanı'ndan caddeye girişler kapatıldı. İstiklal Caddesi'nde bütün dükkanlar kapatıldı, esnaflar bölgeden çıkarıldı.

        İSTANBUL'DAKİ PATLAMADA ÖLÜ SAYISI

        İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı ilk açıklamada "Patlamada canlı bombayla birlikte 5 kişi öldü" dedi. Sağlık Bakanlığı, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısında 12 yabancı turistin yaralandığını açıkladı. Patlamada toplam 36 kişinin yaralandığı belirtildi.

        HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

        İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısı sonrası hükümetten ilk açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İçimize kan akıtacağız ama dostlarımızla hayata devam edeceğiz. Terör şebekeleri susturulana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Şiddet olayları sona erene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bütün dünyaya sesleniyoruz.

        Bütün partilere, özellikle demokrasi karşısında sınav veren HDP'ye bir kere daha buradan çağrıda bulunuyorum. Gün bugündür. Terör örgütünün arkasındaki mahiyet tam manasıyla ortaya çıkmadan, hemen, derhal, hiçbir şekilde 'ama, fakat' demeden bu terörü yapan katilleri, canileri, hainleri ve arkasındaki karanlık odakları telin edin, lanetleyin, görüşünüzü ortaya koyun.

        Nasıl Türkiye'nin içerisinde herkes 'ama'sız ve 'fakat'sız siyasetin yanında yer alıp, teröre karşı çıkmak mecburiyetindeyse bütün dünyadaki ülkeleri, bütün dostlarımızı, dost bildiklerimizi, dost gördüklerimizi de teröre karşı açıkça Türkiye'nin yanında yer almaya davet ediyoruz" dedi.

        DIŞİŞLERİ BAKANI: MÜCADELEMİZ SÜRECEK

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri bakanı Zarif ile düzenlediği basın toplantısında "Ölenlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Sivil insanları hedef almıştır. Teröre karşı mücadelemiz sürecektir. Dünyadan da beklentimiz budur. Teröre karşı ortak hareket etmemiz lazım. Sayın Zarif'le de teröre karşı işbirliğini konuştuk" dedi.

        İSTİKLAL'DEKİ PATLAMAYA YAYIN YASAĞI

        Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

        PATLAMADA İSRAİL VATANDAŞLARI YARALANDI

        İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İstanbul'da İstiklal Caddesi üzerinde gerçekleşen bombalı saldırıda İsrail vatandaşlarının yaralandığını açıkladı.

        Sözcü, "Patlamada yaralanan vatandaşlarımız var ancak şu anda durumları ya da sayıları konusunda netlik yok" dedi.

        REUTERS: İLK BULGULAR PKK'YA İŞARET EDİYOR

        Reuters üst düzey bir Türk yetkiliden aldığı bilgilere dayandırdığı haberinde ilk bulguların patlamanın PKK tarafından gerçekleştirildiğine işaret ettiğini duyurdu.

        Ajans yetkilinin, intihar bombacısının asıl hedefinin daha kalabalık bir bölge olduğunu dile getirdiğini kaydetti. Emniyet yetkilisine dayandırılan iddiaya göre canlı bomba, korkudan bombayı erken patlattı. İstiklal Caddesi'nde tünel istikametinde ilerlemeyi hedefleyen canlı bombanın bu korkusunun bombayı erken patlatmasına neden olduğu iddia edildi.

        Ayrıca habere göre yetkili, terör örgütünün nevruz kutlamaları sırasında ciddi saldırılar planladığına dair duyum aldıklarını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ