Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da polis silah çeken şüphelilere ateş etti: 1 kişi öldü

        Müslim SARIYAR/İSTANBUL

        İstanbul'da uygulama yapan polis, içerisinde 3 kişi bulunan çalıntı bir otomobili durdurdu. Ekip aracına çarparak kaçmaya çalışan şüphelilerden biri silah çekince, polis ateş etti. Olayda, çok sayıda suç kaydı olan şüphelilerden Selçuk M., hayatını kaybetti.

        Olay, dün akşam Silivri TEM Bağlantı Yolu'nda meydana geldi. İddiaya göre, uygulama yapan trafik ekkipleri, çalıntı kaydı bulunan bir aracı durdurdu. İçerisinde 3 kişi bulunan 34 F 86 17 plakalı araç önce uygulama noktasına yanaştı. Ancak çalıntı aracın sürücüsü geri geri giderek ekip otosuna çarptı.,

        İddiaya göre, şüphelilerden ikisi çalıntı otomobilden inerek polise yöneldi. Şüphelilerden birinin elindeki tabancayı polise yöneltmesi üzerine, ekipler havaya ateş açtı. Polisin ateş ermesi üzerine kaçmaya çalışan 3 kişinin, "Dur" ihtarına uymadı. Bunun üzerine, uygulama yapan ekipler, şüphelilere ateş etti. Olayda, şüphelilerden Selçuk M., hayatını kaybetti. Erdinç K. ise ayağından hafif şekilde yaralandı. Ekiplerin elinden kaçan İbrahim K., ise daha sonra yakalandı.

        Olayla ilgili İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. İncelemede olay yerinde br adet 7.65 çapında tabanca bulundu. Polisten kaçmaya çalışan şüphelilerin, toplamda 32 suç kaydı olduğu belirlendi.

        Şüphelilerin, ağırlıklı olarak oto hırsızlığı, otodan hırsızlık, açıktan hırsızlık, sahte kimlik kullanma, çocuk kaçırma, iftira, uyuştucu ve kapkaç suçlarına karıştıkları belirlendi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ