Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sur'da polise "sur" gibi kulübe yerleştirildi
        1

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        Terör operasyonlarının tamamlandığı Diyarbakır merkez Sur ilçesinde güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Sur'da iki noktaya bombaya dayanıklı polis kulübeleri konuldu. Polis kulübelerde 24 saat boyunca nöbet tutacak ve vatandaşlara da danışmanlık hizmeti verecek.

        2

        Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensupları tarafından açılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, tuzaklanan bombaların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 103 gün devam eden operasyonlar 9 Mart'ta tamamlandı.

        3

        Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 5 mahallede arama tarama faaliyetleri ve yıkılan evlerin hafriyatının tahliye işlemi devam ediyor.

        4

        POLİS 24 SAAT NÖBETTE OLACAK

        Operasyon sürecinde ilçede geçici polis noktaları kuruldu. Polis noktalarının bir bölümü operasyonların tamamlanmasıyla kaldırıldı.

        5

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Sur'a bombaya dayanıklı yüksek güvenlik zırhlı polis kulübeleri kurdu. Vatandaşın güvenliğini sağlamak, ilçeye teröristlerin tekrar girmesini engellemek ve polislerin güvenliği için iki noktada kurulan zırhlı polis noktalarında polis 24 saat boyuncu nöbet tutacak.

        6

        Ayrıca polis ekipleri vatandaşa danışmanlık hizmeti verecek. Yolu kaybeden, adres sormak isteyen vatandaşa yardımcı olunacağı belirtildi. İhtiyaç duyulacak her noktaya zırhlı kulübelerden konulacağı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ