Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Midyat'ta çadırda yaşayan Kaplan Ailesi Midyat Kaymakamlığı tarafından eve yerleştirildi

        Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlar öncesi Midyat'a göç ederek çadırda yaşam mücadelesi veren 10 kişilik Kaplan Ailesi, kaymakamlık tarafından bir eve yerleştirildi

        Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlar öncesi Midyat’a göç eden ve boş araziye kurdukları çadırda yaşayan 10 kişilik Kaplan Ailesi ile ilgili DHA'nın yaptığı haberin çeşitli gazete ve televizyonlarda yeralmasının ardından Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, aileye sahip çıkarak bir eve yerleştirdi.

        Midyat İlçesi’ndeki Ulucami Mahallesi’nin, Gelinkaya ile Yolbaşı Mahalleleri arasındaki boş arazide vatandaşların yardımıyla kurulan çadıra yerleşen Kaplan Ailesi, mahalle sakinlerinin yardımıyla yaşama tutundu. Kaplan ailesinin dramı ile ilgili haberin yayınlanmasının ardından Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl’ün talimatı ile başlatılan çalışmalar doğrultusunda aile, Ortaçarşı Mahallesi 1112 Nolu Sokak'ta kiralanan iki göz odalı müstakil bir eve yerleştirildi. Kirası kaymakamlık tarafından ödenecek olan eve ayrıca ailenin temel ihtiyaç malzemeleri de konuldu.

        Eşi ve çocuklarıyla yeni evine yerleşen anne Harbiye Kaplan, "Maddi imkanlarımız olmadığından 10 kişilik ailemle daha önce çadırda yaşıyorduk. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ev tutuldu bizlere. Erzakımız temin edildi ve ev eşyalarıyla bu eve yerleştirildik. Kaymakam beye çok teşekkür ediyoruz. Bu şeref onundur. Allah ondan razı olsun. Bize rahmet etti. Allah onun makamını ve rütbesini büyütsün. Onun görevlendirdiği kişiler de bize yardımcı oldular. Hepsine üstün başarı diliyorum. Ayrıca Mersin’den, AK Parti teşkilatı, Estel ve Midyat halkı bize yardım etmek için el birliği yaptı. Hepsine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

        Evin en büyük kızı Narin Kaplan da, çadırdan kurtulmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz çadırdayken böyle rahat değildik. Bu eve yerleştik ve rahatladık. Ayrı ayrı odalara geçtik, tam rahatladık. Evimizde güzel, keyfimiz yerinde. Ev sıcaktır, çadır soğuktu. Çadırdan kurtulduk. Artık üşümüyoruz. Rahat oturabiliyoruz, rahat kalkabiliyoruz. Bize yardımcı olanlara çok teşekkür ediyoruz. Bize yardım edenlerin misafirliğimize gelmelerini, onları görüp teşekkür etmek istiyoruz. Bizim kaymakamı da buraya çağırıyoruz, bir bardak çayımızı içmesini istiyoruz. Onun sayesinde çok şükür kurtulduk o çadırdan. Gelip onunda burada bizi görmesini istiyoruz. Artık yemeğimizi sobanın üzerinde yapmayacağız, kardeşlerim artık rahat banyo yapabilir. İçme suyu evde akıyor, dışardan getirmeye gerek kalmadı. Yemeğimizi artık mutfakta ocakta pişirebileceğiz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ