Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da PKK'nın yola tuzakladığı patlayıcı imha edildi

        Diyarbakır'ın Silvan İlçesi karayoluna PKK'lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcı, bölgede arama tarama faaliyeti yürüten askerler tarafından bulundu. Karayolunun trafiğe kapatılmasının ardından patlayıcı kontrollü bir şekilde imha edildi.

        Diyarbakır ile Silvan İlçesi karayolu üzerinde güvenlik güçleri, patlayıcı arama tarama faaliyetlerinde bulundu. Çalışmalar sırasında Silvan-Diyarbakır karayolunun 50'inci kilometresindeki Alaban Mahallesi yakınlarında PKK'lıların köprü altına patlayıcı tuzakladığı belirlendi. Karayolu trafiğe kapatalıp, güvenlik önlemleri alındıktan sonra bölgeye Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden bomba uzmanı polis ekipleri sevk edildi. Frekans karıştırıcı Jammer'li araçlar eşliğinde yapılan çalışmada tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmeye hazır olduğu tespit edildi.

        Bomba uzmanları yaptıkları çalışmada patlayıcıyı düzenekten ayırdıktan sonra köprü altından çıkardı. Patlayıcı bölgede boş bir alana götürülerek fünye ile patlatılarak imha edildi. Güvenlik güçleri karayolunda yaptıkları çalışmada başka patlayıcıya rastlamadı. Yaklaşık 2 saat kapatılan Diyarbakır-Silvan karayolu ulaşıma açıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ