Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'da bulunan cesetler Ali Alkan ile kızı İdil'e ait

        Ankara'nın Sincan ilçesinde bir apartmanın bodrum katında bulunan biri kız çocuğuna ait 2 cesedin, aynı apartmanda oturan ve 14 Şubat'tan beri aranan Ali Alkan ile 9 yaşındaki kızı İdil'e ait olduğu kesinleşti. Soruşturmada, Ali Alkan'ın kızını öldürdükten sonra intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

        Sincan ilçesi Fatih Mahallesi Bucak Sokak 15 numaralı apartmanın bodrum katında 2 ceset bulunmasıyla ilgili soruşturmada, inceleme için adli tıp kurumuna kaldırılan cesetlerin ön otopsi raporu belli oldu. Rapora göre, ölümlerinin üzerinden uzun zaman geçtiği belirlenen deforme olmuş cesetlerin, Ali Alkan ile 10 yaşındaki kızı İdil Alkan'a ait olduğu kesinleşti. Cesetlerin, Ali Alkan'ın boşanma sürecindeki eşi Zehra Alkan tarafından da teşhis edildiği kaydedildi.

        Ali Alkan'ın, barışmak amacıyla 14 Şubat Sevgililer Gününde ayrı yaşadığı eşi Zehra Alkan'ın evine bir buket çiçekle gittiği, olumsuz yanıt alınca kızı İdil'i alarak evden ayrıldığı ve o tarihten itibaren de bir daha haber alınamadığı belirtildi. Zehra Alkan'ın telefonla defalarca aramasına rağmen Ali Alkan'a ulaşamadığı, bunun üzerine aynı gün eşinin kızını kaçırdığı iddiasıyla kayıp başvurusunda bulunduğu da kaydedildi.

        CESETLERİN BULUNMASI

        Baba ve kızının cesedini, anne Zehra Alkan'ın yaşadığı apartmanın görevlisi Hasan A'nın, ağır koku şikayeti nedeniyle ilaçlama yapmak üzere indiği bodrum katında bulduğu anlaşıldı. Hasan A'nın ihbarı üzerine olay yerine gelen polisler, Ali Alkan'ın sağ elinin yanında kırmızı saplı bir ekmek bıçağı bulurken, kızın göğüs bölgesinden kesici aletle yaralandığını, baba Alkan'ın ise boğazında derin kesik olduğunu belirledi.

        Ekipler, cesetlerin bulunuş şekilleri ve ön otopsi sonucunda babanın önce kızını bıçakla öldürdüğü, sonrasında ise boğazını keserek intihar ettiği şüphesi üzerinde duruyor.

        Apartman görevlisi Hasan A. polisteki ifadesinde, kendisinde bulunan bodrum katına ait anahtarın başkasında olup olmadığını bilmediğini söyledi. Eşinden ayrı yaşayan Ali Alkan'ın, aynı mahalledeki anne ve babasıyla oturduğu öğrenildi. Bu arada, Ali Alkan'ın, kızıyla kendisini görüştürmediği iddia edilen eşi Zehra Alkan'ı, çocuğunu almak ve bir daha göstermemekle defalarca tehdit ettiği de iddialar arasında. Baba kızın ölümüyle ilgili soruşturmanın devam ettiği, baba ile kızının ölüm nedenlerinin detaylı otopsinin tamamlanmasıyla kesinleşeceği bildirildi. Bu arada, Adli Tıp kurumunda otopsi işlemleri süren cenazeler yakınlarına teslim edilmedi. Cenazelerin otopsilerin tamamlanmasının ardından teslim edileceği belirtildi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ