Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da büyük operasyon

        Veysi İPEK/DİYARBAKIR

        Diyarbakır’ın Lice, Hani, Silvan, Kulp, Kocaköy ve Hazro ilçeleri kırsalında başlatılan hava destekli operasyonda çok sayıda sığınak, barınak ve silah mevzisi ile uyuşturucu tarlaları imha edildi.

        Operasyonda savaş uçakları ve Kobra helikopterleri, İHA’ların tespit ettiği görüntüler doğrultusunda terör örgütüne ait çok sayıda sığınak, barınak ve silah mevzisini vurdu.

        Terör örgütünün en büyük finans kaynağı hintkeneviri tarlaları da Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan F-16 savaş uçakları ile imha edilmeye başlandı. Bölgede 100 milyon kök hintkeneviri olduğu tahmin ediliyor.

        Bölgede süren operasyonlar çerçevesinde araç trafiğine kapatılan Muş-Diyarbakır- Kulp Karayolu’na demir bloklar yerleştirildi.
        Bölgede süren operasyonlar çerçevesinde araç trafiğine kapatılan Muş-Diyarbakır- Kulp Karayolu’na demir bloklar yerleştirildi.

        Karadan timler de verilen koordinatlar doğrultusunda bölgedeki çemberi daraltarak ilerliyor. Aralarında Özel Harekâtçı jandarma ve polislerin de bulunduğu yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisinin katıldığı operasyon; Lice, Hani, Silvan, Kulp ve Hazro kırsalında yoğunlaştı.

        PKK İÇİN KRİTİK BÖLGE

        Askeri kaynaklar, operasyonun yürütüldüğü bölgenin PKK için önemli ve kritik alanlar oluğunu belirtti. Örgütün operasyon bölgesinde sürekli olarak kenevir tarlarından elde edilen uyuşturucu ile finans sağladığı ayrıca dağlık, zor arazi yapısından dolayı saklanmak için kullanılan bölgede mühimmat ile sığınak ve depoların sayıca fazla olduğu bildirildi.

        Terör örgütünün özellikle patlayıcı madde yapımında kullandığı malzemeler ile silahları bu bölgede tuttuğuna dikkat çekildi. Öte yandan Diyarbakır’ın Lice, Hani, Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerine bağlı 25 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağı, operasyonların tamamlanmasının ardından dün saat 19.30 itibarıyla kaldırıldı.

        Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz” denildi. Terörle mücadele operasyonları çerçevesinde 7 bin polisin görev yaptığı Diyarbakır’a, operasyonlar nedeniyle gelecek ay 5 bin polis daha atanacak.

        Askeri sevkıyatın sürdüğü Diyarbakır’da, kent sınırları içindeki 21 bölgede geçici güvenlik bölgesi ilan edildi.
        Askeri sevkıyatın sürdüğü Diyarbakır’da, kent sınırları içindeki 21 bölgede geçici güvenlik bölgesi ilan edildi.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ