Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye "Demokrasi ve Şehitler Mitingi için meydanlarda
        1

        Ankara'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı'nda toplandı.

        2

        Ankara

        3

        Ankara

        4

        İzmir'de vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için 15 Temmuz Konak Meydanı'nda toplandı.

        5

        İzmir

        6

        Malatya’da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için valilik önündeki meydanda toplandı.

        22

        Van

        23

        Adana

        24

        Balıkesir Kuva-yi Milliye Meydanı'nda Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde yaklaşık 60 bin kişiye seslenen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ey Fettoş bu iş Pensilvanya'da pamukların arasında el bebek gül bebek oturmaya benzemez. Bu bir inanç, yürek, vatan sevgisi meselesidir" dedi.

        Mahmut ACARÖZ-BALIKESİR

        25

        15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup subay tarafından yapılmak istenen askeri darbe girişimine karşı Batman'da tutulan ‘Demokrasi Nöbeti' sona erdi. Batman Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü arasında bulunan Adalet Caddesi'nde askeri darbe girişimi sonrasında meydanlara inen binlerce Batmanlı son kez ‘Demokrasi Nöbeti' için alandaydı.

        Bulut KUTLU/ BATMAN

        26

        Kayseri

        27

        Manisa

        28

        Mersin

        29

        Niğde'de düzenlenen Demokrasi Mitingi'ne katılmak üzere alana gelen darbeci generali öldüren Şehit Abtsubay Ömer Halisdemir'in babası, sloganlarla karşılandı. Baba Hasan Hüseyin Halisdemir oğlunun adını taşıyan alana girerken binlerce kişi, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Baba Halisdemir alandakileri selamlarken, kendisini verilen Türk Bayrağını da 3 kere öpüp alnına koyduktan sonra aldı. Mitinge Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde Milletvekilleri Erdoğan Özegen, Alpaslan Kavaklıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay İdris Tataroğlu, Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

        Beycan ÜÇKARDEŞ/ NİĞDE

        30

        Rize