Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehit Ömer Sönmez Elazığ'da toprağa verildi

        Hasan ATMACA / ŞANLIURFA

        Şehit Ömer Sönmez için ilk tören Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde düzenlendi. Şehit polisin cenazesinin tören alanına getirilmesiyle babası Mehmet, Annesi Yasemin ve 3 kardeşi gözyaşlarına boğuldu.

        Acılı şehit ailesini polisler sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin kardeşi kardeşi Tuba, "Kardeşim şehit oldu, ağlamayacağız. Şehitler ölmez vatan bölünmez" dedi. Diğer kardeş Hatice de "Bir Ömer ölür, bir Ömer doğar. Bu vatanı böldürmeyeceğiz asla. Bu vatan Allah'ın izniyle bölünmeyecek" diye konuştu. Aynı saldırıda yaralanan polisin törene katılan annesi ise "Ne istiyorlar, bu topraklardan bu çocuklardan. Yeter yazıktır, günahtır. Biz ne hallerle bu çocukları büyüttük. Siz nasıl kıyabiliyorsunuz. Biz de anneyiz, yapmayın zalimler yeter, yeter. Yetmez mi kandan doymadınız mı?" diye gözyaşı döktü.

        Kürtçe "Yeter artık" diyen bir şehit yakını da "Ben de Kürt'üm yeter artık" dedi. Törenin ardından Sönmez'in cenazesi Elazığ'a gönderildi. Şehit Sönmez İzzetpaşa Camisi'nde binlerce kişinin katıldığı törenin ardından Elazığ Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ