Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik STK'lar teröre tepki için Van'da alanlara çıkıyor

        Doğu ve Güneydoğu illerinde ardı ardına gelen terör saldırılarına tepki için STK'lar sokağa çıkıyor.

        Darbe Kalkışması'ndan sonra alanlarda FETÖ'ye tepki gösteren bölge halkı, PKK'ya karşı da Van'da önemli bir buluşmanın hazırlığını yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yüzlerce metrelik bayrakla teröre hayır demek için Vanlılar alanlara inmişti.

        Yine PKK'ya tepki göstermek için Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren bin sivil toplum örgütü, "Kardeşlik Nöbeti" sloganıyla Van'da bir araya gelecek.

        Beşyol Meydanı'nda yapılması planlanan buluşmada, STK Temsilcileri 5 dilde bildiri okuyup, küresel mesajlar verecek.

        DARBEYİ YENDİK TERÖRÜ DE YENECEĞİZ

        Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından Van'daki bulaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Son günlerde yaşanan terör saldırılarına tepki olarak bin STK ile Güneydoğu'nun inci şehirlerinden VAN'da buluşacaklarını açıklayan Yalçın, "Darbeyi Yendik. Terörü de Yeneceğiz. Kardeşlik nöbeti için 25 Ağustos Perşembe günü bin STK'mız ile Van'dayız" açıklamasını yaptı.

        KARDEŞLİK NÖBETİ ETİKETİYLE ÇAĞRI YAPILIYOR

        Ali Yalçın Twitter üzerinden yaptığı açıklamanın altına kardeşlik nöbeti videosunu ekledi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da faaliyet gösteren bin STK, 25 ağustos 2016 Perşembe günü Van Beşyol Meydanında teröre karşı Kardeşlik Nöbeti etiketiyle toplanacak.

        5 DİLDE BİLDİRİ OKUNACAK

        25 Ağustos Perşembe günü Van Beşyol Meydanı'nda yapılması planlanan buluşmada, STK Temsilcileri 5 dilde bildiri okuyacak ve küresel mesajlar verecek.

        Meral YILDIZ/ VAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ