Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kayseri'deki saldırıda yaralanan asker o anları anlattı

        Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında 08.45'te bomba yüklü bir araçla, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu özel halk otobüsünün yakınında gerçekleştirilen saldırıda yaralanan bir asker o anları anlattı. Yaralı asker, "Araç otobüsü takip ediyordu, yan yanaydık sürekli" ifadesini kullandı.

        PATLAMADA YARALANAN ASKER BABASINA HABER VERMİŞ

        Kayseri'deki bombalı terör saldırısında yaralanan Komando Çavuş Tolga Öğütlü'nün, saldırı ardından memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'nde oturan babası Arif Öğütlü'yü arayıp, kendisini merak etmemesini söyledi.

        Erciyes Üniversitesi ana girişinin yakınında, bugün saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı. Hain saldırıda 13 asker ve sivil şehit oldu, 55 kişi de yaralandı. Saldırıda 1'inci Komanda Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan ve çarşı iznine çıkan Komando Çavuş Tolga Öğütlü, kol ve bacağından yaralandı. Halk otobüsünün sağ tarafından oturduğu belirtilen Öğütlü'nün saldırının ardından motosiklet satan babası Arif Öğütlü'yü telefonla arayarak, kendisini merak etmemesini ve yaralandığını söylediği ifade edildi. Bunun üzerine babası Arif Öğütlü'nün bir yakını ile birlikte Kayseri'ye gittiği belirtildi. 3 kardeş ve Selçuk Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksekokulu Elektronik bölümü mezunu olan Öğütlü'nün terhisine 150 gün kaldığı ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ