Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Türban hassasiyeti" için yaratıcı formüller

        Azerbaycan'a yaptığı resmi ziyaretten dönen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ü dün Esenboğa Havaalanı'nda karşılayan 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Aslan Güner, protokol sırası yerine tören mangasının tam karşısında durdu ve yalnızca Gül ile tokalaştı. Gül'ü, havaalanında TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ankara Valisi Kemal Önal, Güner ve diğer yetkililer karşıladı. Korgeneral Güner'in, karşılamada protokol sırasında değil tören mangasının tam karşısında durması dikkat çekti.

        Uçaktan inen Gül, eşi Hayrünissa Gül ile birlikte protokoldekilerin elini tek tek sıktı. Gül, daha sonra protokolden ayrı duran Güner'in yanına giderek tokalaştı. Gül'ün tören mangasını selamladığı sırada, Hayrünnissa Gül, askerlerin arkasından dolaşarak VIP salonuna geçti.

        Daha önce de tokalaşmadı

        Korgeneral Güner, Gül'ün eşi ile birlikte KKTC'ye yaptığı ziyaretten dönüşünde düzenlenen karşılama töreninde de ani bir hareketle protokol sırasından çıkmış, böylece Hayrünnisa Gül ile tokalaşmamıştı. Güner'in bu hareketi, "askerlerin türban hassasiyeti" olarak yorumlanmıştı. Güner, davranışının yanlış yorumlanmaması gerektiğini belirterek, tören mangasının bulunduğu bölüme geçmek için sıradan çıktığını söylemişti.

        Gül, havaalanında düzenlediği basın toplantısında, "Yukarı Karabağ ihtilafının Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü esas alınmak suretiyle barışçı yollardan çözümlenmesi için Türkiye’nin elinden geleni yapmaya devam edeceğini vurguladım" dedi. Gül, daha sonra Toptan ile bir süre sohbet etti.

        Milliyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ