Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "O adamın adını anmayın!"

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Öcalan'ı ve "Kıyamet kopar" sözlerini eştiren Arınç, "Felaket tellalları gibi şu olacak bu olacak sözleriyle toplumu gerginliğe götürmek, toplumda ayrışmaya yol açmak hiç doğru bir şey değil" dedi.

        Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sabah saatlerinde Birlik Vakfı Bursa Şubesi'ne yaptığı ziyaret sırasında gazeteciler tarafından Abdullah Öcalan'ın "kıyamet kopacak" açıklamaları sorulunca, "O adamı bana sormayın, güne güzel başlayalım. O adamın adını ağzıma almak istemiyorum. Hıdrellezi sorun" diye cevap vermişti. Gün boyu kendisini takip eden gazetecilerin aynı soruyu Ulucami'de kıldığı öğle namazı çıkışında bir kez daha sorması üzerine Arınç bu kez de isim vermeden yanıt verdi. Arınç, terörle mücadelede hükümetin güçlü, güvenlik kuvvetlerinin de türlü ihtimale karşı teyakkuz halinde ve görevinin başında olduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Arınç, "Kimsenin endişesi olmasın. Söylediğiniz kişinin konuşmalarına bir hükümet üyesi olarak cevap vermem mümkün değil. Bu tür şeylere hiçbir zaman tevessül etmedim. Ancak şunu söylemek istiyorum. Türkiye'de huzur istiyoruz. Türkiye'de barış İstiyoruz. Türkiye'de huzur ve barışı isterken herkes demokratik taleplerini ortaya koyabilir. Düşüncelerini ifade edebilir. Bunlar bizim hoşumuza gitmese de, hatta suratımızı buruştursak da dinleriz. Eğer bunlar haklılarsa bunları gerçekleştiririz. Dolayısıyla demokratik taleplerini konuşmak konusunda kimsenin önünde bir engel yok. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri yapabilirler ama ellerine silah almadan ve teröre yol açmadan. Can güvenliğini ortadan kaldırmadan, suç işlenmesini tahrik etmeden ve bunları yaptırmadan. Yoksa felaket tellalları gibi şu olacak bu olacak sözleriyle toplumu gerginliğe götürmek, toplumda ayrışmaya yol açmak hiç doğru bir şey değil" dedi.

        "O KİŞİYE ÖNEM VERENLERE TAVSİYEM GİTTİKLERİ YOL YOL DEĞİL...."

        O kişi olarak tanımladığı Öcalan'a veya sözlerine önem verenlere tavsiyede de bulunan Bülent Arınç, şöyle konuştu: "O kişinin sözlerine veya o kişiye önem veren toplumdaki bazı odaklara mihraklara tavsiyem şudur: Türkiye bir hukuk devletidir, güçlüdür, hükümetimiz de görevinin başında ve gücünün bilincindedir. Dolayısıyla güvenliğimizi tehdit eden bütün olaylara karşı her türlü ihtimali düşünerek tedbirlerimizi alıyoruz. Vatandaşlarımız hiçbir kuşkuya düşmesin can güvenlikleri veya sokak güvenliklerinden hiç kimse endişe etmesin. Suç işleyenler cezalarını mutlaka görecekler. Ancak bu tür konuşmalara önem verenler için söylüyorum. Türkiye'de artık özgürlükler genişlemiştir. Her türlü taleplerini, sivil itaatsizliklerini demokratik ölçüler içinde yapabilirler, bunu zorlayabilirler. Eleştirilerini en son noktasına kadar getirebilirler ama şiddet yok, terör yok, güç kullanmak yok. Demokratik ölçüler içinde bunları yapacağız. Hiç endişe yok. Sadece sokaklarda terör estiren milletin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren insanlara tavsiyem şudur gittikleri yol yol değildir. Elbette ki güvenlik güçlerimiz gerektiği zaman bunlara müdahale edeceklerdir"

        Gazetecilerin " Peki bu mesajları tehdit olarak algılıyor musunuz?" şeklindeki soruna da yanıt veren Bülent Arınç, "Hiç kimsenin Türkiye devletini de hükümetini de vatandaşlarını da tehdit etmeye hakkı yok. Kim anlıyorsa onlar için söylüyorum. Hem bahsettiğiniz kişi, hem de onun yolundan gidenler onunla irtibatta olanlar için söylüyorum. Suç işlemeyin talepleriniz eğer doğruysa Demokrasi içinde konuşulması gerekiyorsa bunları her türlü şekilde yaparız. Ama tehdit şantaj can güvenliğini tehlikeye düşürmek kimsenin hakkı da değil haddi de değil" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ