Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hizbullah, HÜDA PAR ile siyasete giriyor

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

        Güneydoğu'da Kürtçe mevlitler ile binlerce kişiyi sokaklara döken Hizbullah'ın yasal derneği Mustazaf-Der'in kapatılmasının ardından başlatılan parti çalışması tamamlandı. Aralık ayında resmileşmesi beklenen partiye Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) adı verildi. Partide, İslami perspektifte 'Başörtü ve Kürt sorunu' ekseninde politika yürütülecek. İlk hedef ise bağımsız adaylarla yerel seçimlere katılmak.

        MUSTAZAF-DER KAPATILDI, MUSTAZAFLAR HAREKETİ ADINI ALDI

        Doğu ve Güneydoğu'da son yıllarda Kutlu Doğum Kürtçe mevlitleriyle binlerce kişiyi meydanlara döken Mustazaflar İle Dayanışma Derneği'nin (Mustazaf-Der), terör örgütü Hizbullah ile bağlantısı tespit edilmesi üzerine geçtiğimiz ay Yargıtay tarafından kapısına kilit vuruldu. Hizbullah'ın siyasi kolu olarak gösterilen Mustazaf-Der, kapatılması kararının ardından Diyarbakır'da 30 bin kişinin katılımı ile 28 Mayıs'ta yapılan ?Ahde vefa' mitinginde Mustazaflar Hareketi ismini aldı.

        TALİMATI GÜMÜŞ VERDİ

        Örgütün 2 yıldan bu yana aranan firari lideri Edip Gümüş, İslami camialara birlik çağrısı yaparak, siyasi İslami perspektifte 'Başörtü ve Kürt sorununun çözümünde aktif rol alın' önerisi ve talimatında bulundu. Mustazaflar Hareketi, partileşmek için Diyarbakır, İstanbul, Adana, Konya, Mardin ve Batman'da bulunan tabanları ile 5 aylık fikir alışverişinde bulunup, kendilerine yakın televizyon, gazete ve radyolarda bunu sıkça dile getirdi. Tabanın 'Kendi siyasetimizi yapalım' önerisi üzerine partileşme kararı alındı.

        İLK HEDEF YEREL SEÇİMLER

        Partileşmek için son hazırlıklarını yapan Mustazaflar Hareketi, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) adı üzerine uzlaştı. Siyasi partinin resmen kurulması için önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı'na başvuru yapılacak. 'Başörtü ve Kürt sorunu' çözüm politikası yürütecek olan HÜDA PAR, yerel seçimlere bağımsız adaylar ile girmeyi planlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ