Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Habertürk Televizyonu canlı yayınına katılan Tanrıkulu CHP'li bazı milletvekillerinin istifa ederek İşçi Partisi'ne geçeceği yönündeki iddiaya cevap verdi.

        Ankara'da siyaset kulislerini hareketlendiren iddiayla ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ilk kez Habertürk'e konuştu.

        Habertürk Televizyonu canlı yayınına katılan Tanrıkulu CHP'li bazı milletvekillerinin istifa ederek İşçi Partisi'ne geçeceği yönündeki iddiaya cevap verdi.

        İstifa edecek isimler arasında adı geçen CHP'li Muharrem İnce de bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, CHP'de ev sahibi olduğunu ve istifa etmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

        CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in geçen hafta Meclis'te yaptığı konuşmanın ardından yaşanan ırskçılık tartışmaları devam ederken, Güler hakkındaki ırkçılık suçlamalarına bugün cevap vererek, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve bu suçlamayı yapanlardan özür beklediğini ifade etti.

        Bu iddiada adı geçen bir diğer milletvekili Nur Serter, iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, "Bu haberlerin Cumhuriyet Halk Partisi ilke ve ideolojisine sahip çıkmayı amaçlayan ve partilerine olan bağlılıklarından asla kuşku duyulmaması gereken milletvekillerini kamuoyunun gözünde karalamak amacı ile üretilmiş olduğu açıktır" dedi.

        İP'DEN AÇIKLAMA

        İşçi Partisi, CHP'li bazı milletvekillerinin İşçi Partisi ile görüşmeler yaptığı ve İşçi Partisi'ne geçmeyi planladığına ilişkin iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İşçi Partisi hiçbir partinin içişlerine karışmaz, millet vekilliği pazarlıklarına bel bağlamaz" denildi.

        İşçi Partisi'nden yapılan açıklama şöyle;

        "Bugün yayınlanan bir gazetenin manşetinde yer alan "Yeni CHP 'işçi.' Çıkaracak!" başlıklı haberde, İşçi Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz'a ait olduğu söylenen, ancak Sayın Yılmaz'ın açıklamalarında yer almayan bazı ifadelere yer verilmiştir. Birçok basın yayın organında da kullanılan bu haber, bazı yanlış anlamalara yol açtığından gazeteye düzeltme metni göndermek zorunlukluğu doğmuştur. İşçi Partisi hiçbir partinin içişlerine karışmaz, millet vekilliği pazarlıklarına bel bağlamaz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ