Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ilçe kongresine cep telefonu ile bağlandı

        Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Çanakkale'nin Biga ilçesinde yapılan kongresine cep telefonuyla bağlanıp partililere hitap etti.

        Demokrat Parti Biga ilçe teşkilatının kongresi yapıldı. Zekican Düğün Salonu'nda yapılan kongrede 100 delegeden 95'i oy kullandı. Seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Halil İbrahim Bakali tekrar başkan seçildi. İlçe kongresine parti genel merkezinden Teşkilat İşleri Başkanı Haydar Altıntaş katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Biga Ticaret Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Lokantacılar Odası temsilcileri de kongreye atıldı. Kongre öncesinde faaliyet raporlarını açıklayan Başkan Bakali, partinin borcu olmadığını ve bir çatı altında birleşerek hizmetlerine devam edeceğini kaydetti.

        Bakali, "Yerel seçimler öncesinde bu kongrenin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını arzuluyoruz. Maksadımız Biga'ya ve memleketimize hizmet etmek" dedi.

        Daha sonra kısa bir konuşma yapan DP İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, "DP döneminde yapılan hizmetler hayati önem arz ediyor. Bu hizmetleri saymaya kalksak anlatmakla bitmez. İnşallah tüm ilçe teşkilatı arkadaşlarımla bugün bu kongreyi layıkıyla tamamlayacağız" diye konuştu.

        Telefonla bağlanan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Türkiye'nin üretmekten başka bir şansı olamaz. Türkiye'nin bugün en büyük stratejik değeri, iyi değerlendirebildiği takdirde beşeri sermayesidir. Bugün Avrupa Birliği kriz içerisindedir, rakamları ortadadır. Türkiye gibi yatırım açığı olan, tasarruf açığı olan bir ülkenin kendi üretim şartlarını döndürebilmesi, kurulu kapasitesini artırması gerekirken, bu iktidarla beraber Türkiye maalesef üretmeden tüketen, kazanmadan harcayan bir ülke haline gelmiştir. Türkiye'nin üretmekten başka bir şansı olamaz" diye konuştu.

        Geçmiş faaliyet raporları onaylandıktan sonra divan başkanlığı oluşturuldu. Tek aday olarak seçime giren Halil İbrahim Bakali yeniden ilçe başkanı seçildi. Bakali, "Bize tevdi edilen bu görevi canla başla çalışarak yapmaya çalışacağız" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ