Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakan Fatma Şahin, kadın istihdamı konusunda yarı zamanlı çalışma şeklinin bazı ülkelerde başarılı bir şekilde uygulandığını belirtti

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadın istihdamı konusunda yarı zamanlı çalışma şeklinin Avrupa'daki bazı ülkelerde başarılı bir şekilde uygulandığını belirtti. Şahin, kişiye özgü modeller geliştirerek bunun da katma değerini üretmek gerektiğini söyledi.

        Bakan Şahin, Beşiktaş'ta bir otelde düzenlenen programda GSM operatörü desteğiyle başlatılan 'Daha İyi Bir Gelecek İçin Önce Kadın' konulu programa katıldı. Kadınların teknolojik imkanlardan daha fazla yararlanması amacıyla hazırlanan projenin güzel sonuçları olacağına inandığını belirten Şahin, eğitim ve iş ortamında insanlar arasında fırsat eşitliği sağlamak gerektiğini, bunun için de yapısal değişikliklerin yapılması gerektiğini anlattı.

        Teknolojik imkanlarla dünyanın evlere geldiğini ve bu imkanları kullananlara gerekli donanımın verilmesinin önemli olduğunu belirten Şahin, bunun altyapısı için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Bakan Şahin, önce kadının teknolojik olarak elinde gücünün farkında olması gerektiğini ve ardından da gelir adaleti ile bunun gelir fırsatına dönüştürmesini sağlamak gerektiğinin altını çizdi.

        Anadolu'da yaptığı temaslarda gördüğü manzaranın kadınların en önemli sorunun elindeki ürünleri pazarlama konusunda yaşadıklarını anlatan Şahin, bu proje ile bu pazarlamanın nasıl yapılacağı konusunda yardımcı olacağını belirtti. Bunun kadının cesaretini büyüttüğünü kaydeden Şahin, bakış ve vizyonun bu sayede değişeceğini ifade etti. Üretilen ürünlerin hepsinin bir araya gelmesini ve bu kadınların tasarımcılarla buluşturacaklarını ifade eden Şahin, bu sayede kadınların daha fazla gelire nasıl ulaşacaklarını anlatacaklarını belirtti.

        KADIN İSTİHDAMINDA YARI ZAMANLI ÇALIŞMA YÖNTEMİ

        Bu işler için yarı zamanlı ve destekli çalışma hayatının revize edilmesi gerektiğini belirten Şahin, bu konuda yeni açılımlar yaptıklarını söyledi. Şahin, kadının üzerindeki yükünü azaltmaya çalıştıklarını ifade ederek, yurt dışında büyük bir çoğunluk kadının iş hayatında yarı zamanlı çalıştığını kaydetti. İsteyen kadınlara yarım, isteyenlere de tam zamanlı çalışma imkanı sunulması gerektiğini vurgulayan Şahin, böyle bir uygulamanın erkek dünyasında da zihinsel dönüşüm olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Şahin, "Avusturya ve Finlandiya'da kadının istihdam oranı yüzde 69. Bunun yüzde 45'i yarı zamanlı çalışıyor. İşte bu bize yarı zamanlının da alt yapısını oluşturuyor. Bir kadın bunu nasıl yapacak? Bu tür desteklerle yapacak. Evinde home ofis çalışmak istiyorsa çalışacak. Yarı zamanlı tam zamanlı istiyorsa çalışacak. Bunu bir zenginliğe dönüştürmek ve bunun katma değere dönüştürmek gerekiyor." dedi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ