Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Esad'dan kaçtı magandadan kaçamadı

        NEŞET KARADAĞ/ADANA (AHT)

        Suriye’deki iç savaştan kaçıp ailesiyle birlikte Adana’ya yerleşen 14 yaşındaki Abdullah Saka, bisikletle gezerken bir magandanın pompalı tüfekle açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

        Suriye’nin Halep şehrinde yaşayan Muhammed Saka, ülkede iç savaşın çıkması üzerine eşini ve 3 çocuğunu alarak Türkiye’ye sığındı. Adana’da akrabalarının bulunduğumahallede ev kiralayan Muhammed Saka, ailesiyle birlikte burada yaşamaya başladı. Terzilik yapan Muhammed Saka’nın en büyük oğlu Abdullah (14), önceki gün saat 20.30 sıralarında aynı yaştaki kuzeniyle birlikte bisikletle gezmeye çıktı. 2 kuzen bisikletleriyle gezerken kimliği belirsiz bir kişi tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. Açılan ateş sonucu Abdullah Saka bisikletinden düştü. 5metre ilerleyen kuzeni arkasına baktığında Abdullah’ın yerde kanlar içerisinde yattığını gördü. Olay yerinden geçen vatandaşların çağırdığı ambulansla hastaneye götürülen Abdullah Saka, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü.

        ‘ÖLMEMEK İÇİN KAÇTIK AMA...’

        Oğlunun ölümhaberiyle birlikte yıkılan baba Muhammed Saka, “Ölmemek için Suriye’den kaçtık ama burada oğlum açılan ateş sonucu sokakta öldü. Kaderi böyleymiş, çok üzgünüz” dedi. Maganda kurbanı Abdullah Küçükoba Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verilirken, polis her yerdemagandayı arıyor. Görgü tanıklarının ifadelerine başvuran Cinayet Bürosu ekipleri, olayın meydana geldiği yerdeki MOBESE ve işyeri güvenlik kamelarındaki görüntüleri incelemeye başladı. Olaydan önce bir grubun kavga ettiği, akşamsaatlerinde de kavga edenlerden birinin karşı tarafı korkutmak için pompalı tüfekle ateş ettiği öne sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ