Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Haberal: Ben oynadım mı hızlı oynarım

        Prof. Dr. Mehmet Haberal, Trabzon Havalimanı'nda Rize'nin Pazar ilçesine geldi. İlçe meydanında yaklaşık 300 kişilik bir kalabalık tarafından karşılanan Haberal, herkesle tek tek tokalaştı. Oldukça neşeli olduğu görülen Prof. Dr. Mehmet Haberal burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

        "Her zaman büyükbabam bana İstiklal Savaşı'nı anlatırdı. Vatandan başka bir tek kelime etmezdi. Bu ülke yokluklarla kuruldu. Yol yoktu, okul yoktu, hiçbir şey yoktu. Katırların sırtında seyahat ederdik. Şimdi Trabzon Havalimanı'ndan köyümüze 2 saatte çıkıyoruz. Hepimiz ülkemiz için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Ülkemizin kıymetini bilelim. Birbirimize inanalım, güvenelim. Kavga ile çekişme ile hiç kimse bir yere varamaz. Bu ülke bizim. Yükseltecek olan da biziz, düzeltecek olan da biziz. Pazar, Hemşin, Rize ülkenin her tarafı, ülkenin geleceğine katkı sağlamak zorundayız. Yoksa başkalarına muhtaç olmaktan kurtulamayız."

        Daha sonra baba ocağı Subaşı köyüne çıkan Prof.Dr. Mehmet Haberal, burada akrabalarıyla hasret giderdi. Evinin bulunduğu sokaktaki yaşlıları evlerinde ziyaret eden ve sağlık durumları hakkında bilgi alan Prof. Dr. Haberal'ı hemşehrileri ve akrabaları tulum eşliğinde oynadıkları horonlarla, alkışlarla ve 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla karşıladı. Bu sırada çevreden sık sık silah sesleri duyuldu. Haberal, horona girmesini isteyen gençlere, "Ben oynadım mı hızlı oynarım. Siz çok yavaş oynuyorsunuz" diyerek espri yaptı. Haberal'ın hafta sonuna kadar köyünde kalacağı ve dinleneceği belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ