Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker ve Milli Eğitim Bakanı Avcı Eskişehir'de partililerle bir araya geldi

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Çözüm sürecini istemeyenler, Türkiye'nin tekrar eski kanlı günlere dönmesini isteyenler Tayyip Erdoğan'a saldırıyor. Bunun hepinizin farkında olması, bilmesi lazım. Mesele tek başına bir belediye başkanı seçmek meselesi değil, bunu böyle bilin" dedi.

        Eker ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'in Muradiye ilçesinde 1 Haziran'da tekrarlanacak seçim öncesi AK Parti'nin Belediye Başkan adayı Ayşe Güney'i desteklemek için ilçenin İsmet Paşa Mahallesinde partililerle bir araya geldi.

        Çoğunluğu Ağrılı olan vatandaşlara seslenen Eker, konuşmasının başında partilileri Kürtçe selamladı.

        Mahmudiye'de vatandaşların sorunlarını dinlediklerini ve çeşitli incelemelerde bulunduklarını anlatan Eker, vatandaşların süt firmalarıyla soğutma tankları konusunda sorunları olduğunu söyledi. Bu sorunun çözülmesi için talimat verdiğini aktaran Bakan Eker, "En kısa sürede burada süt soğutma tankıyla ilgili tedbir alınacak. Türkiye'nin süt üretimini bizim hükümetimiz 8 milyon tondan, 18 milyon tona çıkardı. 10 milyon ton süt üretimini arttırdık. Bu da hem hayvan ırklarının ıslahıyla hem soğutma tankları, bunların işlenmesi gibi aldığımız tedbirlerle oldu" diye konuştu.

        Kışın yağışların az olması dolayısıyla meralardaki kuraklığa dikkati çeken Eker, bu konuda da çalışma yapılacağı müjdesini verdi. Çiftçilere yönelik, hibe desteği, hububat ödemeleri konusunda da vatandaşları bilgilendiren Eker, 1 Haziran'da yapılacak seçimi anımsatarak, şunları kaydetti:

        "AK Parti hükümetiyle çalışacağımız bir belediyeye ihtiyacımız var. Buna dikkat edeceğiz. İki türlü dikkat edeceğiz. Bir Türkiye'nin temel meselelerini çözmek için Türkiye'nin en büyük meselelerinden birisi şudur; Türkiye'de barışın tesis edilmesi çok önemli. Çözüm süreci çok önemli. Kan dökülmemesi çok önemli. Bütün sorunlarımızın anası budur. Bu sorun çözüldüğünde Türkiye'nin tanıtılması, Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi çok daha hızlı olur."

        Türkiye'de yaşayan Türk, Kürt, Arap, Boşnak, Çerkez, Arnavut kim varsa hepsinin başlarının tacı olduğunu vurgulayan Eker, şöyle konuştu:

        "İnsanları inançlarından, etnik kökenlerinden, annelerinden öğrendikleri ana dili konuşmalarından dolayı ayrımcılığa tabi tut bizim kitabımızda yazmaz. Biz buna karşıyız. Herkes, etnik menşesi ne olursa olsun, dili, inancı kültürü, mezhebi ne olursa olsun bizim vatandaşımız, bizim başımızın tacı. Bunlar arasındaki ayrıma asla biz izin vermeyiz. Akan kan Türkiye'nin kanı, ölenler Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı, şehitler hepimizin şehitleri, annelerin bir daha yüreği yanmasın, gözyaşı bir daha akmasın istiyoruz."

        "KÜRT MESELESİNİ ÇÖZECEK LİDER RECEP TAYYİP ERDOĞANDIR"

        Vatandaşlara "Tayyip Erdoğan'a AK Parti'ye niye saldırıyorlar biliyor musunuz?" sorusunu yönelten Eker, şöyle devam etti:

        "Çözüm sürecini istemeyenler, Türkiye'nin tekrar eski kanlı günlere dönmesini isteyenler Tayyip Erdoğan'a saldırıyor. Bunun hepinizin farkında olması, bilmesi lazım. Mesele tek başına bir belediye başkanı seçmek meselesi değil, bunu böyle bilin. Doğrusuyla, batısıyla Türkiye'nin her yerinde örnek bir barışı tesis etmemiz, Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu eşsiz siyasi liderlikle mümkün. Herkes biliyor, dost, düşman, bütün dünya alem biliyor ki Türkiye'de Kürt meselesini çözecek lider Recep Tayyip Erdoğan'dır. Hiç şüphe yok. Ona oy verenler de biliyor, vermeyenler de. Herkes biliyor. Bunun için sahip çıkacağız, O'nu yedirmeyeceğiz. O'nun zarar görmesine fırsat vermeyeceğiz."

        Yerel seçimler için destek isteyen Eker, önümüzdeki günlerde Ağrı'ya gideceğini ve İsmet Paşa Mahallesi'nden selam götüreceğini sözlerine ekledi.

        Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da Mahmudiye'nin eksiklerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi üzerinden çözüleceğini vurgulayarak, "Fırsat bu fırsat, ne yapabilirsek, ne isteyebilirsek şu 3-4 günde, bunları biraz daha inşallah netleştirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

        Avcı, Bakan Eker ve partililere ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ