Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Vali Yardımcısı'ndan oğluna Osmanlı usulü sünnet, Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan'dan oğluna cami avlusunda Osmanlı usulü sünnet
        1

        Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan ve eşi Nüket Özcan, 6 yaşındaki oğulları Mehmet Özcan'ın sünnet düğününü öncesi Osmanlı Padişahı Murat Hüdavendigar'ın kabrinin bulunduğu aynı adı taşıyan camii avlusunda, mevlit düzenledi.

        2

        Mehter takımı ve kılıç-kalkan ekibi ve ateşbazların gösterilerinin de yer aldığı mevlide şehzade kıyafeti giyen Mehmet Özcan, at üzerinde geldi.

        3

        Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan ile Nükhet Özcan'ın oğulları Mehmet Özcan'ın düğün öncesi mevlit merasimi Osmanlı düğünlerini aratmadı.

        4

        Çekirge semtindeki Osmanlı Padişahı Murat Hüdavendigar'ın kabrinin bulunduğu aynı adı taşıyan camii avlusunda mevlit nedeniyle camii şadırvanının önüne taht kuruldu.

        5

        Mehter takımı ve kılıç kalkan ekibinin yanı sıra ateşbazın da gösteri yaptığı törene sünnet çocuğu Mehmet Özcan beyaz bir at üzerinde geldi. Annesinin Osmanlı işlemeli, babasının da yakasız gömlek giydiği tören, Osmanlı düğünlerini aratmadı.

        6

        Düzenlenecek düğün öncesi yapılan bu mevlitte konuklara yine Osmanlı tarzı bakır kaplarda ikramlar yapıldı. Gösterilerin ardından kılınan öğle namazına müteakip mevlit okutularak, davetlilere pilav ikram edildi.