Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ‘Davul bizim için sadece eğlence değil hüzün aracı da’ Davullu zurnalı cenaze töreni yapan anne konuştu

        Beycan ÜÇKARDEŞ/HABERTÜRK

        Mersin'de 16 yaşında ehliyetsiz bir sürücünün çarpması sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Mehmet Deniz Sınar (22) için önceki gün sıra dışı bir tören düzenlendi. Eşini geçen yıl kaybeden anne Muazzez Sınar, oğlunun arkasından hem ağladı hem de davul zurnayla ağıt yaktı. Oğlu için dini kurallar çerçevesinde cenaze töreni de yaptıklarını, defnedilirken 45 dakika da Kuran-ı Kerim okuttuklarını anlatan anne Sınar, Anadolu kültüründe hayatını kaybeden bekâr gençler için davul zurnalı cenaze töreni düzenlendiğini hatırlattı.

        Davulun sadece bir eğlence aracı değil hüznün de simgesi olduğuna dikkat çeken Muazzez Sınar, “Oğlumun düğününü, kınasını göremedim, onun düğününü görür gibi halay çektim” dedi. Karaduvar Mahallesi’ndeki evinde taziyeleri kabul eden acılı anne, “Çocuk sürücünün tutuklanmasını istiyorum. O çocuğa arabayı veren abinin, babanın tutuklanmasını istiyorum” diye konuştu. Sınar, Mersin Üniversitesi Matematik Bölümü 4. sınıf öğrencisi oğluna çarpan sürücünün ailesinin susmaları için para teklif ettiğini de iddia etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ