Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Prof. Dr. Bingür Sönmez, silahı görünce refleksle kolunu kaldırdığını ve titanyum saatinin hayatını kurtardığını söyledi.

        Serkan AKKOÇ- Sinem CAN /HT GAZETE

        Kars Sarıkamış’ta uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, silahı görünce refleksle kolunu kaldırdığını ve titanyum saatinin hayatını kurtardığını söyledi. Sönmez, “Canımı yakan mermi değil, tekme oldu” dedi.

        KARS’ın Sarıkamış İlçesi’nde, Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri sırasında eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen tarafından silahla yaralanan ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, 10 gün sonra kameraların karşısına geçerek yaşadıklarını anlattı.

        Konuşmasına, “Bugüne kadar her zaman hastalarım hakkında görüştük ama bir gün sizlere bu masadan kendim hakkında bilgi vereceğim hiç aklıma gelmezdi” diyerek başlayan Prof. Sönmez, Sarıkamış harekâtı’nın 100’üncü yılı nedeniyle Sarıkamış Dayanışma Grubu olarak düzenledikleri etkinlikler çerçevesinde Sarıkamış şehitlerini ziyareti sırasında anlam veremediği bir saldırıya maruz kaldığını söyledi. Sönmez, “Özel hiçbir husumetim olmayan eski Sarıkamış Belediye Başkanı sayın İlhan Özbilen tarafından atılan 4 kurşundan ikisinin vücuduma isabeti ile hayati şekilde yaralandım. Hayatımı saldırganı kısa sürede etkisiz hale getiren 3 AKUT elemanına, olay yerinde bana hemen müdahale eden 3 değerli meslektaşıma ve Sarıkamış Devlet Hastanesi ile Kafkas Hastanesi’ndeki değerli meslektaşlarıma borçluyum” dedi.

        Olay sırasında ve sonrasında kendisini yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na da teşekkürlerini dile getiren Prof. Sönmez “Yaşadığım olay tıbben bir mucizedir. Bu kadar büyük bir felaketi atlatarak beni hastalarıma bağışlayan yüce Tanrı’ya binlerce kez teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. Sönmez, “Bana atılan 2 kurşun canımı acıtmadı. Ama kendini bilmez Kafkas Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ikinci sınıfında okuyan bir öğrencinin gelip yere düşmüşken bana tekme atması çok canımı acıttı” diye konuştu.

        15 BİN HASTA SIRADA

        Basın toplantısı sonrası poliklinik yapmaya gideceğini ve önümüzdeki hafta da ameliyatlarına girmeye başlayacağını belirten Sönmez, “15 bin insana hayat verdim. Bir 15 bin daha sırada bekliyor tahmin ediyorum” dedi. Sonrasında yerinden kalkan Prof. Dr. Bingür Sönmez’in kurşun isabet eden bacağının üzerine basmakta güçlük çektiği görüldü.

        ‘O REFLEKSİ YAPMASAYDIM KURŞUN GÖĞSÜME GELECEKTİ’

        Elinde silahlı kişiyi görünce refleksle kolunu kaldırdığını belirten Prof. Dr. Sönmez, “Onu yapmamış olsam kurşun buradan girdi buradan çıktı. Çelik titanyum saatimin kılıfına çarptı ve göğsüme gelmedi. Oradan yere düştü. Bu mesafe çok az. Eğer o refleksi yapmasaydım kurşun direkt göğsüme gelecekti” diye konuştu.

        ‘ÖZBİLEN BAŞKAN ADAYI GÖSTERİLMEDİ, BENDEN BİLDİ’

        İLHAN Özbilen’in belediye başkanlığı döneminde şehitleri anma gecesinde halay çekme görüntülerine yaptığı eleştiriler nedeniyle yeniden aday gösterilmediği iddiaları hatırlatılan Sönmez, “Hayır. Halay çekme ile hiçbir ilgim yoktur. O dönem partinin genel başkanı, bugün Cumhurbaşkanımız arkadaşımıza, ‘Sen iki dönem görev yaptın. Artık göreve bu kardeşimiz devam etsin’ demiştir. Bunun benim sayemde olduğu tahmin edilerek böyle bir husumet yaratılmıştır” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ