Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
         İsmail Ağacık
        İsmail Ağacık
        • Çömlekte mercimek çorbası Yaz kış evinde her gün çorba pişenlerden misiniz? Biz çorbasız bir mutfağın hele de çocuklar var ise eksik olduğuna inananlardanız. Çorba yorgun ve hastaysanız ilaç gibi ruha ve bedene en iyi gelen yardımcıdır. Şimdi geleneksel yöntemlerle pişirilmiş tadı muhteşem, defalarca kendi menülerimde de kullandığım mercimek çorbasını paylaşacağım.
          2 ay önce
          DEVAMI
        • Köz kapya nasıl yapılır? Közlendiği anda, dumanlı ve tütsülü aroması ile mutfağımızda harika esintiler bırakan közlenmiş biber mutfağın gizli cevherlerinden biridir.
          2 ay önce
          DEVAMI
        • Manakeesh nasıl yapılır? Levanten mutfağının (Doğu Akdeniz, Lübnan, Suriye, Filistin) en sevilen pidesi olan Manakeesh, binlerce yıldır Orta Doğu'nun her yerinde iştahı ve açlığı giderebilen bir Lübnan lezzetidir.
          9 ay önce
          DEVAMI
        • Bir Lübnan lezzeti: Manakeesh Levanten mutfağının (Doğu Akdeniz, Lübnan, Suriye, Filistin) en sevilen pidesi olan Manakeesh, binlerce yıldır Orta Doğu'nun her yerinde iştahı ve açlığı giderebilen bir Lübnan lezzetidir.
          11 ay önce
          DEVAMI
        • Matnakaş pidesi nasıl yapılır? Matnakaş kelimesi, ekmeğin hazırlanma şekline atıfta bulunarak "parmak çekme" anlamına gelir. Uzunlamasına veya çapraz çizgilere sahip oval veya yuvarlak pide gibi.
          1 yıl önce
          DEVAMI
        • 50'den fazla çeşidi var Sayısı 50'yi geçecek türde ve malzemede tarhana çeşidi vardır. Hepsinin en önemli özelliği fermente olmasıdır. Doğru ve sabırla yapılacak bir kurutma işlemi evlerinizi şifaya kavuşturacaktır.
          1 yıl önce
          DEVAMI
        • İyi yemeğin zirvesi: Fırında sebze Sayfalar dolusu reçetelerle ve çok çeşitli varyasyonlarla mutfağımızı özel ve sağlıklı kılabilecek güce sahip sebzeleri hayatımıza çok daha fazla dahil etmeli, tüm yemeklere eklemeliyiz.
          1 yıl önce
          DEVAMI
        • Yumuşacık lokum gibi Bonfile nasıl yapılır? Milyonlarca yıldır et yiyen hem etçil hem otçul canlılarız. Besin ihtiyaçlarımızı gidermek için doğadan hep faydalandık, ve faydalanmaya devam ediyoruz.
          1 yıl önce
          DEVAMI
        • Buğdaydaki ihtişam ve zenginlik Buğday size tüm dünyanın nimetini sunacak kadar zengin, ihtişamlı ve eşsizdir. Teknoloji ile birlikte başka bir boyuta girmiş olsa da ekmek ve un hayatımızın en temel besini. Kimileri öğünlerinden çıkararak daha sağlıklı beslendiğini düşünürken, ben ise özellikle sabahları ekmek olmadan güne başlayamayanlardanım.
          1 yıl önce
          DEVAMI
        • Bergen Balık Pazarı ve somon tava Norveç'in Bergen şehrinin merkezinde, büyüleyici bir konuma sahip olan Bergen balık pazarı, bölgenin kalbidir.
          1 yıl önce
          DEVAMI