Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ara eleman sorununun Türk sanayisi açısından riske dönüştüğünü belirtti.

        Yorgancılar, yaptığı yazılı açıklamada sanayide söz sahibi olan ülkelerde mavi yaka olarak tabir edilen ara elaman ihtiyacının beyaz yakadan daha fazla olduğunu ifade etti.

        Mesleki ve teknik liselerin teşvik edilmesini önemsediklerini kaydeden Yorgancılar, üniversitelerin mevcut durumlarının da gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

        Yorgancılar, ara eleman sorununun Türk sanayisi açısından riske dönüştüğünü belirterek, şunları ifade etti:

        "Tüm organize sanayi bölgelerinde ihtiyaçlar doğrultusunda nitelikli meslek liselerinin açılması, mesleki ve teknik liselerde öğrenim gören öğrencilere burs verilmesi, meslek lisesi mezunlarının kendi branşında sanayide çalışması durumunda SGK ve gelir vergisi oranında yüzde 25 indirim yapılması, meslek lisesi mezunlarının askerlikten muaf tutulması, ilgili kesimlerce eğitim-üretim şurası gerçekleştirilerek ortak akılla önerilerin toplanması gerektiğini düşünüyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler