Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kanlı Ay Tutulması başladı! 2022 Mayıs Ay Tutulması bitiş saati belli oldu
        1

        Kanlı Ay Tutulması ne zaman başlayacak? Mayıs ayı içerisinde gerçekleşecek olan Ay Tutulması astroloji tutkunları tarafından merakla araştırılıyor. Peki, Ay Tutulması ne zaman saat kaçta gerçekleşecek? Ay Tutulması ile iligli merak edilip araştırılan detayları haberimizde derledik. İşte AyTutulması'nın burçlara olan etkisi ve Ay Tutulması hakkında merak edilenler...

        2

        KANLI AY TUTULMASI NE ZAMAN?

        Kanlı Ay Tutulması Amerika, Antarktika, Avrupa, Afrika, Doğu Pasifik, Yeni Zelanda, Doğu Avrupa ve Orta Doğu'nun bazı bölgelerinde tamamen ya da kısmen görünebilecek. Türkiye'den ise hava açık olduğu takdirde başlangıç ve parçalı tutulma evresi izlenebilecek. Ayrıca ışık kirliliğinin tutulma deneyimine gölge düşürebileceğini hatırlatmakta fayda var. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne göre 16 Mayıs'ta meydana gelecek

        3

        KANLI AY TUTULMASI SAAT KAÇTA?

        Tam Ay Tutulması'nın saat saat evreleri şu şekilde olacak:

        Tutulmanın başlangıcı (Yarı gölgeli): 03.31

        Parçalı tutulmanın başlangıcı: 05:28

        Tam tutulmanın başlangıcı: 06:29

        Tam tutulmanın ortası: 07:11

        Tam tutulmanın sonu: 07:54

        Parçalı tutulmanın bitişi: 08:55

        Tutulmanın bitişi (Yarı gölgeli): 09:52

        4

        YAKLAŞIK 75 DAKİKA SÜRECEK

        Tutulma sırasında Ay, Dünya'dan 362.1265 km uzakta olacak.

        Tutulma, son on yılın en uzunlarından biri olacak. Tutulmanın tamamı yaklaşık 5 saat 20 dakika, tam tutulma ise yaklaşık 75 dakika sürecek.

        Heyecan verici gökyüzü olayında Ay, Güneş Tutulması'nda olduğu gibi kararmayacak, bunun yerine kırmızı veya turuncu tonlarında parlayacak. Ancak Ay, kan kırmızısına dönmeden önce donuk kömür renginde gözükecek. Bu rengin, gezegenimizin atmosferindeki parçacıklara bağlı olarak değişebildiğini hatırlatalım. Örneğin, Güney Pasifik Okyanusu'ndaki Tonga Krallığı'nda yakın zamanda meydana gelen bir volkanik patlama nedeniyle stratosfere yayılan kül bulutlarının, Ay'ı daha kızıl gösterme olasılığı bulunuyor.

        Tabii Ay tamamen siyaha dönmeyecek olsa da, gökyüzü önemli ölçüde kararacak ve Samanyolu daha net bir şekilde gözükecek. Örneğin, tutulmayla Ay'ın sol alt tarafındaki turuncu renkli yıldız Antares'i görebilmek mümkün olacak.

        Güneş Tutulması'nın ne kadar deneyimlenebileceği gözlemicinin konumuna bağlı. Fakat Ay gökyüzünde görülebildiği müddetçe Ay Tutulması'nı izleyebilirsiniz. Ayrıca özel ekipman gerektiren Güneş Tutulması'ndan farklı olarak, Ay Tutulması'nı çıplak gözle görebilirsiniz.

        5

        TAM AY TUTULMASI NEDİR? NEDEN 'KANLI AY' DENİR?

        Ay Tutulması, Dünya'nın Güneş ile Ay arasına girerek Ay'a düşen ışığı kesmesiyle gerçekleşiyor. Ay Tutulması sırasında Dünya'nın gölgesi Ay üzerinde görülüyor.

        NASA'ya göre Ay bütünüyle Dünya'nın gölgesinde kalıyor olsa da, bir miktar Güneş ışığı, Ay'a ulaşıyor. Ancak bu Güneş ışığı Dünya'nın atmosferinden geçerken, mavi ışığın büyük kısmı atmosfer tarafından filtreleniyor ve Ay kırmızı görünüyor. Bu nedenle bu olaya 'Kanlı Ay tutulması' da deniliyor.

        6

        AY TUTULMASININ BURÇLARA ETKİSİ NEDİR?

        Ay Tutulması, Akrep burcunun 25 derecesinde gerçekleşiyor. Sabit burçlar olan Akrepler, Boğalar, Aslanlar ve Kovalar diğer burçlara göre tutulmadan daha çok etkileniyor. Tutulmanın etkisinin ortalama 2 ay kadar olacağı belirtiliyor.

        Astrologlara göre bu süreçte kayıpların, hayal kırıklıklarının ve sağlık konularının ön plana çıktığını görebilirsiniz. Tutulma zamanı daha yoğun duygular içerisinde olabilir, duygusal kararlar alabilirsiniz.

        Aile içinde ve ikili ilişkilerde dönüm noktasından geçebilirsiniz. Arkadaşlık ve dostluklarda sınav verebilirsiniz.

        Korkularınızla yüzleşmeye daha meyilli olabilirsiniz. Fakat bu dönemde çok fevri davranışlarda bulunmamakta, köprüleri yakmamakta fayda olacaktır.

        Ancak zorlayıcı etkiler barındırmasına karşın tutulma; hızlı olayların gelişmesine, fırsatlara ön ayak olabilir.

        7

        Uzun zamandır düşünülen, planı yapılan fakat hayata geçirilemeyen konuların hızlandığını görebilirsiniz. Büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçebilirsiniz. Fakat elbette insanların konfor alanlarından uzaklaşarak yeni planlara yönelmesi çok da kolay değildir. Bunun bilincinde olursanız ve kendinizi değişime açarsanız tutulma sizin için faydalı olacaktır.

        Tutulmanın dünyada ise petrol, deprem, radyoaktif konular, borçlar, rezervler ve yasakları ön plana çıkaracağı ifade ediliyor. Zehirlenmelere ve sürüngenlerden gelen tehlikelere de dikkat çekilirken, ekonomik olarak zor bir sürecin yaşanabileceği öngörülüyor.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ