Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Şafak Sezer: Komedyenler arasında kıskançlık yok

        Arif HÜR / HABERTÜRK MAGAZİN

        Yönetmenliğini ve senaristliğini Şafak Sezer’in üstlendiği, başrollerinde Şafak Sezer, Erkan Petekkaya, Aydemir Akbaş, Ebubekir Öztürk, Volkan Başaran, Serkan Şengül, Ali Çatalbaş, Burak Öncü’nün yer aldığı “Kolpaçino 3.Devre” 11 Mart’ta vizyona girdi.

        Film, ‘Başkan’ lakaplı mafya babasını canlandıran Erkan Petekkaya’nın adamlarından birinin telefonunun Özgür’ün telefonuyla karışması sonrası yaşanan macera dolu serüveni konu alıyor.

        SIRADA ‘KOLPAÇİNO ÖZGÜR-LÜK’

        Şafak Sezer, ağırlıklı olarak kendi hikâyesinin anlatılacağı, serinin dördüncü filmi ‘Kolpaçino Özgür-lük’ün çekimlerine yakın zamanda başlayacaklarının müjdesini verdi. Canlandırdığı Özgür karakteri kadar hain olamayacağını dile getiren ünlü komedyen, ‘dünya starı’ diye nitelediği Erkan Petekkaya ile çalışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Komedyenler arasında kıskançlık yaşanmadığı vurgusunu yapan Sezer, Ahmet Kural ve Murat Cemcir ile film projesinde buluşacaklarını söyledi.

        ‘Kolpaçino 3. Devre’ nasıl bir film oldu?

        Öncelikle filmde oynayan her bir isim filme hizmet ediyor. Marka satar gibi senaryo-yönetmen Şafak Sezer falan yazılması yapımcının yaptığı dümendir. Sinema kolektif bir iştir. Filme gelecek olursak, insanların çoğu “Çevremizde bu tarz adamlar var ve çok gülüyoruz” diyorlar. Filmleri de karşılaştırıyorlar ama bizim mutfak aynı. Aynı sistemle devam ediyoruz.

        Canlandırdığınız Özgür karakterinin ilk filmden bu filme evrildiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

        Özgür hain bir karakter, ben öylehain olamam. Özgür filmin sonunda paraları alıp kaçıyor. Ben öyle bir durumda kaçmam, arkadaşlarımı da alırım. Özgür lümpen bir çocukken çevresi yüzünden çok bencil bir tip oldu. Serinin ikinci filminde Dolapdereli Sabri hayatını yıktı gitti. Üçüncüde başkan karakteriyle Erkan Petekkaya girdi ve hepsini dövdü. Bu kez Özgür paraları aldı gitti.

        ‘Kolpaçino 3. Devre’nin diğer filmler kadar tutacağını ve beğenileceğini düşünüyor musunuz?

        Hiçbir zaman film tutar mı demedim ama baktığımızda olmuş yani. Halk tuttu diyor. Ben hâlâ acaba bu filmim tutar mı diye düşünüyorum. İnsanlar daha önceki filmleri 3-4 defa izledikleri için onlarla karşılaştığımız yerlerde filmlerin çok samimi olduğunu söylüyorlar.

        ‘ERKAN AĞABEY DÜNYA STARI’

        Erkan Petekkaya, filmde ‘Başkan’ lakaplı takıntılı bir mafya babasını canlandırıyor. Kendisine rol verme fikri nereden çıktı?

        Erkan Ağabey’e bize kızıl maske gibi bir başkan ol dedik. O da bizi kırmadı. Erkan Ağabey filmi götürüyor. Rol aldığı dizi nedeniyle Erkan Ağabey adeta bir dünya starı. Dünya starıyla yaşıyorum. Filme ismini vermeyip de manevi yönden destek olmuş pek çok ağabeyler var. Ortaya güzel iş çıktı.

        Sezer, filmde kızı Irmak’la birlikte kamera karşısına geçti.

        ‘Kolpaçino’ serisiyle özdeşleşen Aydemir Akbaş hakkında neler söylersiniz?

        Aydemir Akbaş sağ kulvardan çıkış yapıyor. Kendisini Avrupa’dan tanıyorlar. “Türkmenistan’dan aradılar ne yapayım gideyim mi?” dedi geçenlerde. Yol uzak, gitme dedim. (Gülüyor) Allah uzun ömür versin, sayesinde yorulmuyoruz. Filmde adı en önde yazıyor zaten.

        ‘Kolpaçino’ya ilişkin nasıl tepkiler alıyorsunuz?

        Seven çok seviyor. Beni bir seviyorlar, bir nefret ediyorlar. Ben de anlamıyorum. Bir sürü insana yaptılar bunu, bir tek bana değil. Bana bazen iyi davranıyorlar, bazen kötü davranıyorlar. Bir de çok kalabalıklar, bir anda geliyorlar üstüne. Karakterlerimiz için sokaktan gelen tipler diyorlar. Uzaydan mı gelecek?

        Seriye bir film daha eklemeyi düşünüyor musunuz?

        Evet. Adı ‘Kolpaçino Özgür-lük’ olacak. Çekimlere yakında başlayacağız. Bu filmde farklı simalar göreceksiniz. Adından da anlaşılacağı gibi bu filmde benim hikâyem anlatılacak ve biraz daha uzun olacak.

        ‘Kolpaçino’da küfür kullanımına sıkça başvurulduğunu görüyoruz. Hal böyle olunca çeşitli kesimlerin eleştirileri de kaçınılmaz oluyor. Buna ilişkin ne söyleyeceksiniz?

        İnsanı delirten bu klişe laflar artık bitmeli. Tuz-karabiber, kuru fasulye-pilav neyse sinema ile küfür arasındaki ilişki de odur. Hâlâ filmde küfür var mı yok mu diye soruyorlar. Tutup bir karı koca ilişkisinin 24 saatini çekmiyoruz.

        ‘AHMET VE MURAT FENOMEN’

        Son yıllarda sinemada komedi dalında ciddi bir rekabet söz konusu. Yakın zamanda ‘Osman Pazarlama’, ‘Düğün Dernek: Sünnet’ ve ‘Ali Baba ve 7 Cüceler’ vizyona girdi. ‘Recep İvedik 5’ filminin ise çekimlerine önümüzdeki aylarda başlanacak. Rekabetin neresindesiniz?

        Ahmet Kural ve Murat Cemcir ile hep selamlaşır, paslaşırız. Onların hikâyesi benden daha garip. Dipten gelip acayip adam oldular. Onlar asıl büyük fenomenler. Biz daha yeni olduk. Yarın öbür gün beraber çalışacağız.

        Komedyenler arasında kıskançlık yaşandığı söylenir. Şu dönem bir kıskançlık yaşandığını düşünüyor musunuz?

        Komedyenler arasında kıskançlık falan yok. İçten samimi bir şekilde Cem Yılmaz’ın çektiği filmlere ve yaşantısına hayranım. Keza Şahan Gökbakar ve Ata Demirer ile de hiçbir sorunum yok. Komedyenlerin arasında sorun yok. Basın rekabete sokuyor sadece.

        ‘Biraz kopuk yaşıyoruz’

        Sizi sokakta çok fazla göremiyoruz. Bunun özel bir nedeni var mı?

        Sokağa hiç çıkmıyorum. Bugün buraya gelirken her yerde bizim filmin fotoğraflarını gördüm. Akıl hastası oldum yani anladın mı? Sonra bunu görünce biri beni takip ediyor diyorum. Çok zor bir işimiz var. Biraz kopuk yaşıyoruz ama arkadaş çevresi bakımından iyiyim.

        Esra Sezer ile evliliğinizden Irmak ve Sudem adında iki kızınız var. Özel hayatınız hakkında neler söylersiniz?

        Bizim ailemizden başka çevremizde dostumuz falan yok. İstanbul’dan 35 kilometre uzaktaki Toskana Vadisi’nde oturuyorum. Hiç gelmiyorum. Duygusal adamlarız birader. Bir tek özel hayatımda kolpaya yer yok. Sessizlik çok güzel, başlangıç gibi. İnsan çok rahat ediyor.

        Sanatçı kimliğinizle hem ülkemizde hem de dünyada yaşananlara ilişkin neler söylersiniz?

        Bir yer güllük gülistanlık iken başka yerde savaşlar oluyor. Dünyanın kanunu bu. Bu memlekette üç çeşit ses bitmiyor. Dini sesler, inşaat sesleri ve savaş sesi. Hayat boyunca da bitmeyecek.

        ‘Darda kalınca dizi yapıyorum’

        Bir dizide rol almak için kriteriniz nedir?

        Bir evim, iki arabam var. Darda kaldığım zaman dizi yapıyorum. Bankada çok param yok ama maddi anlamda kimseye muhtaç değilim.

        Komedi dışında bir türde film çekmez misiniz?

        Oynadığımız perdenin iki şekli var. Bir kapalı, bir açık. Açıkta çok gülersin kapalıda ağlarsın. Ben perdenin açık tarafındayım. Yaptığımız işte komedinin yanı sıra, dram gerilim, suç öğelerinin olduğunu düşünüyorum. Her komedyenin içerisinde dram oynama hastalığı vardır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ