Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor şarkıcı altay hakkındaki bilinmeyenleri anlattı

        Neziha Kartal / HT MAGAZİN

        “Bİ’ŞEY Söyle” şarkısıyla sevenlerinin karşısına çıkan Altay single çalışması ve sanatıyla ilgili HT MAGAZİN’e açıklamalarda bulundu. Aile hayatıyla gündeme gelmekten kaçındığını söyleyen Altay mart ayında çıkacak maksi single’ın müjdesini verdi.

        Çok uzun süre müzik hayatının içindeydiniz ama albüm 2000 yılında geldi. Neden bu kadar beklediniz?

        Aslında ben doksanların içinde Prestij Müzik’ee içinde ‘Var Ya’nın da olduğu bir demo yolladım ancak geri dönüş yapılmadı. Kısmet o zamanmış. Daha sonra rahmetli Hilmi Topaloğlu ie konuştuğumda ellerine böyle bir kayıdın hiç geçmediğini söyledi.

        ‘BIZI ÇOK HEYECANLANDIRDI’

        Bugün olsa yetenek yarışmalarına katılır mıydınız?

        Katılırım çünkü oraya katılıp profesyonel olmak isteyen insanlar zaten bir yerlerde çalışıyorlar. Bu tarz yarışmalar onların önce seslerini sonra yüzlerini daha büyük kitlelere duyurmaları için bir araç... Biz bir bara gittiğimizde sanatçı bize bir şarkı söyletsin de insanlar sesimizi duysun diye uğraşırdık. Bu anlamda çok şanslı bir dönem yeni sesler için. Ama önemli olan yarışmadan sonra çizeceği yol.

        Sahnede kendi şarkılarınızın yanında diğer sanatçıların şarkılarını da söylüyorsunuz. Onlar arasında bir ayrım yapıyor musunuz?

        Bizim işimiz iki türlü, biri albüm sanatçılığıdır. Böyle olduğunda bir konserde kendi şarkılarınızı okursunuz. Ancak gece kulübünde veya özel bir organizasyonda sahne alıyorsanız o zaman durum değişiyor. Benim hem albüm tarafım var hem de eğlendiren adam tarafım. O yüzden daha çok eğlendiren tarafımı göstermek zorunda kalıyorum. Ben kendi şarkılarımı da söylüyorum ama daha çok sanatçı dostlarımın şarkılarını söylüyorum. Sahnede benim şarkılarım üvey evlat muamelesi görüyor. Geceleri 70-80 tane şarkı söylüyorsam bunun sadece 20 tanesi benimdir. Sahnede kendime üvey evlat muamelesi yapıyorum.

        Bi’şey Söyle şarkınız her yerde çalıyor. Neden albüm değil de single’ı seçtiniz?

        Bi’şey Söyle bir ilişkiyi anlatan bir şarkı oldu. Son noktaya gelmiş artık bir şey söylemesini bekliyorsunuz. “Gitmek istiyorum gidemiyorum ama kalamıyorum da... Sen bir şey söyle ki ben de yolumu çizeyim” diyen bir şarkı oldu. Biz bir buçuk yıl önce bir albüm yaptık. Üç klip çektik sonra insanlar “Yeni bir şey var mı?” demeye başladı. Martta maksi single çıkacaktı. Ama ‘Bi’şey Söyle’ bizi o kadar heyecanlandırdı ki beklemek istemedik. Martta da 5 şarkılık bir maxi single geliyor.

        'ÖNEMLI OLAN HIKÂYE'

        Şarkınız bir hikâyeyi anlatınca klipde mini bir film olmuş. Klipte cinsellik olmalı mı veya sınırınızı neye göre belirtiyorsunuz?

        Sanatta sınırlama olması gerektiğini düşünmüyorum. Herkes istediğini yapabilmeli. Bir de sizin ne niyetle koyduğunuzdan çok ne niyetle seyredildiği önemli bence. Ben kliplerimde özellikle bir şey yapmıyorum. Benim için önemli olan şarkının hikâyesini insanlara yansıtmaktır.

        ‘Beni mayolu çekebilirler’

        Ailenizle birlikte çok fazla göz önünde olmayan bir hayat yaşıyorsunuz...

        Ben özel hayatında da eğlenmeyi seven bir adamım. Arkadaşlarımla ve ailemle vakit geçirmeyi çok seviyorum ama ailemin ekranda olmasını sevmiyorum. Gazeteci arkadaşlar da bunu bilir. Eşimin ve kızımın fotoğraflarının özellikle de bikinili fotoğraflarının çekilmesini istemiyorum. Beni istedikleri kadar mayolu çekebilirler ama ailemde hoşlanmıyorum.

        Sizi hep formda görüyoruz. Bunun için neler yapıyorsunuz?

        Spor yapmaya çalışıyorum ama elimden geldiği kadar da dikkat ediyorum. Aslında yemek yemeyi acayip seviyorum ama mecburen kendimi tutuyorum. Giyimime de çok dikkat ederim Sahnede beni saç sakal bir birine girmiş görmezsiniz. Özellikle saçlarım hep derli topludur...

        ‘Herkesle SAHNEYI paylaşırım’

        Bugüne kadar beğendiğiniz ama sesinize gitmeyen ve albüme almadığınız şarkı oldu mu?

        Benim okumadığım kalan da oldu başka sanatçı arkadaşlarımın okuduğu da oldu. Kızıl Mavi’yi ben çok beğenmiştim ama arkadaşlarım benim sesime ve tarzıma gitmediğini düşündüler sonra onu Ebru Gündeş okudu. Yakın zamanda öyle bir şarkı çıkacak bize olmadı ama okuyan arkadaşımın çok güzel okuduğunu düşünüyorum. Diğer arkadaşlarımın okuyup başarılı olması da beni mutlu ediyor. Önemli olan şarkıların insanlara ulaşması sonuçta o şarkıları yazanlar da benim arkadaşlarım.

        Müzik kariyerinizdeki dönüm noktanız nedir?

        Benim birkaç kırılma noktam var ama en önemlisi konservatuvarda hocam Müveddet Günbay’ın ellerinden öpüyorum. “Oğlum tamam sen çok iyi bir operacı olacaksın ama madem gece işinde bu kadar iyisin, git ve o konuda hayatını devam ettir.” dedi. Benim güzelleştirdiğim her şeyin güzelleşmesinin sebebidir.

        Sahneyi paylaşmak istediğiniz biri var mı?

        Hemen hemen herkes benim sahnemi dinlemeye gelmiştir. Herkesle de sahneyi paylaşmışımdır. O yüzden hiç böyle bir düşüncem olmadı ama müzisyen olan herkesle sahneyi paylaşabilirim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ