Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Mutlu aşk var sonsuz aşk yok!

        Kasım ayının ilk günleri, bir yandan güneş kendini gösteriyor ama diğer taraftan gri bulutlar karamsarlığa itiyor. Üşüyor, hastalanıyor ve dimdik ayakta durmaya çalışıyorsunuz. İçinizde hüzünlü bir mutluluk da var. Tıpkı aşk gibi... Belki de o yüzden “Kasımda aşk başkadır” deniyor. Hava adeta aşkı, aşk filmlerini izlemeyi çağırıyor. Önümüzdeki cuma vizyona girecek olan, Özer Kızıltan’ın yönettiği, Mert Fırat ve Açelya Devrim Yılhan’ın başrolleri paylaştığı ‘Beni Unutma’ filmi de hepimizi “En fazla ne kadar sevebilirsin?” sorusuyla baş başa bırakıyor. Aşkın değişip, dönüşen ve fedakârlık isteyen bir şey olduğunu bir kez daha kulağınıza fısıldıyor...

        HT MAGAZİN / OYA DOĞAN-ÖZEL RÖPORTAJ

        ■ Mert, seni son yıllarda kendi yazdığın filmlerde oynarken izledik. Açelya, seninle ilk kez tanışıyoruz. Sizin bu filmle buluşmanız nasıl oldu?

        Açelya Devrim Yılhan: Eskişehir'de Levent Semerci'nin çektiği 'Ayhan Hanım' filminin kamera arkasında çalışıyordum. Menajerim aradı ve bir deneme çekimine girmem için talepte bulundu. Günübirlik İstanbul'a geldim. İki gün sonra Olcay rolüne seçildiğim haberi geldi. Aslında 'Ayhan Hanım'da da rol alacaktım ama bu iş olunca apar topar İstanbul'a geldim.

        Mert Fırat: Ben oyuncuyum ve başka prolelere her zaman açığım. Özer Kızıltan'la çalışmak benim için önemliydi. Filme önce Açelya seçildi ve ona göre diğer oyuncu lar dahil oldu. Onu merak ediyordum. Senaristimiz Burak Göral, yazılarını takip ettiğim biriydi. Bir sinema eleştirmeni gözüyle nasıl bir film yazdığını merak ettim. Karşımda ince elenmiş, sık dokunmuş bir senaryo vardı. Kabul ettim.

        ■ Bugüne kadar Türkiyeide çeki len aşk film lerinin sonu hep acıyla bitti. Neden aşkı anlatırken gözyaşı ve acıdan besleniyoruz?

        M.F.: Sonsuz aşk yoktur, o yüzden acıdır. Çünkü âşık olduğun kişi için her şeyini verirsin. Kendinden, özgürlüklerinden, isteklerinden vazgeçersin. Kendi cehennemini ve cennetini

        yaratırsın ama hep sonu vardır. Başlar, devam eder ve biter. Her bitiş de acıyı barındırır.

        A.D.Y.: Bir yabancının gelip sizin hayatınızı dağıtma durumudur aşk. O insanı hayatınızın merkezine koyuyorsunuz ve onunla besleniyorsunuz. Onun bir sözüyle dünyanın en mutlu insanı olup, bir sözüyle de kahroluyorsunuz. Hüzünlü şeyler aşka çok hâkim oluyor. Mutlu aşk vardır ama sonu hep mutsuz biter.

        ■ Ama ölene kadar birbirine âşık olan insanlar da var...

        M.F.: Ama ölene kadar... Yine sonunda acı var.

        A.D.Y.: Uzun yıllar birlikte olan insanları âşık olarak değerl endirmemek lazım bence.

        AŞK '-E RAĞMEN' OYUNUDUR

        ■ Öyleyse aşk nedir?

        A.D.Y.: Ben tanımını bilsem... Ama uzun süre beraber olan insanların arasında olan şey; alışkanlık, denge, bir yerden sonra arkadaşlık, ortaklık, yoldaşlık, kardeşlik...

        M.F.: Aşk sadece bir başlangıç. Onu nereye götüreceğin sana bağlı. Ne zaman ki aşk biter, o zaman yorulur insan. Çünkü aşk varken, yorulduğunu hissetmezsin. Biz filmimizde 'Tamam etkilendiniz, güzel bir aşk başladı. Beslediniz bir yere geldi. Şimdi daha fazla ne kadar sevebil irsin, nasıl fedakârl ıklar yaparsın?" diye soruyoruz.

        A.D.Y.: Aşk, dönüşen bir şeydir. O nedenle "Dönüşen şeyi kaldırmaya hazır mısın? Aşkın ahrazlarına hazır mısın?" diyoruz.

        M.F.: Aşk, '-e rağmen' oyunudur. Çünkü bir şeyl ere rağmen vardır.

        ÇİVİ ÇİVİYİ SÖKER

        ■ Filmde Olcay, duygusuz, çapkın, kadın avcısı Sinan'ı kendisine âşık ediyor ve evl eniyorl ar. Böyle bir erkek nasıl nikâh masasına oturtulur?

        Mert Fırat: Her erkeğin zaten bir gün başına gelir. Mesela ben yedi yıl turizm sektöründe çalıştım. Her gece barda, çalsın sazlar oynasın kızlar durumunun içinde yer aldım. Bir gün öyle bir şey olur ki, bir kayaya çarparsın. Bunun bir formülü yok. O, bir andır. Gerçekten varsan ve o ana izin veriyorsan, yapacak bir şey olmaz. Doğallık ve samimiyete vurulursun ama bazen de kavgayla başlar aşk.

        Açelya Devrim Yılhan: Olcay; gerçek, samimi ve huzur veriyor. Benim de çok benzer noktalarım var Olcay'la. Zamanında ben de bazı hırçınlıklar yaptım ama bir süre sonra anladım ki, ilişki olmayınca da olmuyor. Ben aşkın sarpa sardığı noktalar olsa da tutarlı biriyimdir.

        ■ Bir aşk bitiyor, kısa sürede yeni bir aşka yelken açılıyor bu devirde. Sizce çivi çiviyi söker mi?

        A.D.Y.: Çivi çiviyi söker, insan insana iyi gelir.

        M.F.: İnsan sevgil isinden ayrılınca kendisini çok yalnız hisseder. Hayatın devam ettiğini gösterecek bir şey olmasını ister. Kimi zaman bu bir gecelik, bazen üç gecelik ya da bir yıllık bir ilişki olur. İşte o yaşadığın şeyle, "Sorun yok, hayattayım" dersin. O noktada çivi çiviyi söker.

        KAZA SONRASINDA İŞE KOŞTUM

        Bilkent Üniversitesi Tiyatro Böl ümü'nden geçen yıl mezun olan Açelya Devrim Yılhan, Levent Semerci'nin 'Ayhan Hanım' filminin kamera arkasında çalışırken, 'Beni Unutma' filminden teklif almış. Filmin düğün sahnesi çekimine giderken de ciddi bir trafik kazası geçirmiş. Yılhan, "Kaza korkum vardı. O nedenl e çok sarsıldım. Hemen hastaneye gittik. Kolumda biraz şişlik vardı ve 150 kişi sette beni bekliyordu. Ciddi bir sorumluluk duygusu taşıdığım için sete gittim ve sahneyi tamamladık. Şımarıklık ve bencillik yapamazdım" diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ