Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Merve isminin anlamı nedir? Merve ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Merve isminin analizi
        1

        Ülkemizdeki popüler isimlerden biri olan Merve, kız çocukları için tercih edilmektedir. Kız bebek sahibi olmak için gün sayan ebeveynler Merve isminin kökenini ve anlamını araştırmaktadır. Merve isminin anlamı, Merve ne demek, Merve Kuran’da geçiyor mu, Merve isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Merve İsminin Anlamı

        İsim belirleme sürecinde dikkat edilen birçok kıstas bulunmaktadır. Bazı ebeveynler kolay telaffuzlu isimlere yönelirken bazıları ismin kökenine yoğunlaşmaktadır. Elbette ki bu kıstaslardan en önemlisi olarak ismin anlamı öne çıkmaktadır. Her çocuk anne ve babası için özeldir. Bu sebeple de ona eşsiz bir isim hediye etmek isterler. Çocuğun bir ömür taşıyacağı bu isim için geniş çaplı araştırma yaparlar. Merve ismi hem kulağa hoş gelen hem de kolay söylenen bir isimdir. Ülkemizdeki popüler kız isimlerinden biridir; yaygın olarak kullanılmaktadır. İsim birden fazla güzel anlam taşımaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Merve isminin anlamları şunlardır:

        • Işık, aydınlatma.
        • Çöl, kır, ova.
        • Çakıl taşı.
        • Mekke’de hacıların yedi kez gidip geldikleri kutsal dağın adı.

        Merve Ne Demek?

        Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin hangi anlama geldiğini kolayca bulabiliriz. Seçtiğimiz ismin iyi anlamlar taşımasına özen gösteririz. Şayet kötü bir anlam içeriyorsa o ismi tercih etmeyiz. Kimi ebeveynler anne ya da babasının adını çocukları için tercih ederken kimileri daha nadir ve modern bir isim arayışındadır. Toplum genelinde yaygın olarak kullanılan isimlerden biri de Merve ismidir. Bu ismi çocuklarına koymayı düşünen ebeveynler ismin anlamını merak etmekte ve araştırmaktadır. Merve ismi; ışık, aydınlatma, çöl, kır, ova, çakıl taşı, Mekke’de hacıların yedi kez gidip geldikleri kutsal dağın adı anlamlarının taşımaktadır.

        Merve Kuran’da Geçiyor Mu?

        İsim kökenleri toplum içinde farklılık gösterebilir. Kimi ebeveynler Türkçe kökenli isimleri tercih ederken kimileri de Arapça ya da Farsça isimleri tercih edebilmektedir. Köken kadar önemli bir detayda ismin Kuran’ı Kerim’de yer alıp almadığıdır. Bazı ebeveynler kutsal kitabımızda yer alan isimleri seçmeye özen göstermektedir. Ancak Kuran’ı Kerim’de bulunmayıp güzel anlama sahip olan isimler de bulunmaktadır. Merve ismini çocuğuna koymaya hazırlanan ebeveynler bu ismin Kuran’ı Kerim’de yer alıp almadığını araştırmaktadır. Merve ismi Arapça kökenli bir isimdir. Merve ismi Kur'an-ı Kerim'de (Bakara Suresi 158. Ayet) geçmektedir. Merve ismini koymak caizdir.

        2

        Merve İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizi son yıllarda öne çıkan bir konudur. İsim analizi en az ismin anlamı kadar araştırılmaktadır. İsim analizi yardımıyla olumlu ve olumsuz özelliklerimiz hakkında bilgi edinebiliriz. Ya da merak ettiğimiz isimlerin nasıl özellikleri olduğu hakkında bilgi alabiliriz. Bazı ebeveynler isim analizi yardımıyla çocuklarına isim seçmektedir. İsim analizi bir nevi karakter tahlilidir. Merve ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları da bu ismin analizini araştırmaktadır.

        Merve'nin tam anlamıyla bir sosyal kelebek olduğunu söyleyebiliriz. Oldukça arkadaş canlısıdır ve yalnız kalmayı sevmez. Bağımsızlıkları her şeyden önce gelir; başkalarının özgürlüklerini de ihlal etmez. Yardımseverdir. Partner seçimlerine titizlikle yaklaşır. Zarafeti ve çekici görünümüyle çevresinde hayranlık uyandırır. Pek çok konuda bilgilidir ve yeteneklerini farklı alanlarda ifade edebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ