Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Norm Ender: Nerede kalmıştık? - Magazin haberleri
        1

        Sözü ve müziği Norm Ender'e ait olan "Kediler Aslan Olmaz" adlı şarkının iddialı ve yenilikçi düzenlemesinde ise sanatçıya, müzik adamı Nurettin Çolak eşlik etti.

        Azınlığın sesini dünyaya duyurmayı hedefleyen rap müziğin öncüsü Norm Ender'in yeni şarkısının mix çalışmalarını Utku Ünsal üstlenirken masteringi ise Emre Kıral imzası taşıyor.

        2

        "Kediler Aslan Olmaz'ın klibini ise son dönemlerdeki güçlü işleriyle dikkat çeken genç yönetmen Elif Demiralp çekti.

        Norm Ender'in yeni projesi "Kediler Aslan Olmaz", tüm müzik platformlarında yerini aldı.

        "NEREDE KALMIŞTIK?"

        Ünlü rapçi, yeni projesini, "Nerede kalmıştık?" notuyla 1 milyondan fazla takipçisininin bulunduğu Instagram hesabından hayranlarıyla paylaşmayı da ihmal etmedi.

        3

        Pandemi sürecinde müziğe yoğunlaşan pek çok sanatçı, yeni şarkılarını ve albümlerini dinleyicileriyle buluşturmaya devam ediyor. Kendilerini üretmeye adayan müzisyenler, melodilerini sevenlerine sunuyor. İşte sizin için seçtiklerimiz...

        4

        'DURAMAM' KLİPLENDİ

        Şarkıcı ve aranjör Alişan Göksu, "Sakince" isimli ilk EP'sinde yer alan ve Bedük'le birlikte seslendirdikleri "Duramam" şarkısını kliplendirdi.

        Alişan Göksu ve Bedük ortaklığında gerçekleşen "Duramam" şarkısı, insanın içindeki durmak istememe halini fakat bir yandan da içinde ona "Dur" diyen, engelleyen kalıpları ve sınırlarını hatırlatan duygu durumlarını dinleyiciye modern sound'la anlatıyor. Klipte ve şarkıda Mor ve Ötesi grubunun efsane şarkısı Cambaz'ın girişinde çalınan cümbüşü yine aynı ünlü müzisyen Ozan Tügen çaldı.

        Alişan Göksu'nun Bedük ortaklığı ile gerçekleştirdiği yeni klibi "Duramam", tüm platformlarda yayında!

        5

        'ÖZGÜRLÜK PARKI'NDA MELİS İŞİTEN SÜRPRİZİ

        Mert Şenel'in yepyeni şarkısı "Özgürlük Parkı", yayımlandı. Şarkı, sanatçının birçok anısında rol alan, aynı zamanda Kadıköy'ün simgelerinden biri olan Özgürlük Parkı'nı konu alıyor.

        Özgürlük Parkı ve Caddebostan Sahili'nde gerçekleştirilen klip çekimlerinde Mert Şenel'e sevilen ünlü oyuncu Melis İşiten eşlik etti. Klibin yönetmen koltuğunda Les Lucens yer alırken, müzik prodüksiyonu EEI imzası taşıyor.

        Mert Şenel'in "Özgürlük Parkı" adlı şarkısı tüm dijital platformlarda!

        6

        'ARA BAKAYIM'

        Anıl Piyancı, Zen-G ve Ouz Baydar'ın yeni teklisi "Ara Bakayım", tüm dijital müzik platformlarında yayında.

        Piyancı ve rapçi Zen-G'nin, Ouz Baydar prodüktörlüğünde bir araya geldiği "Ara Bakayım" şarkısının müziği ve düzenlemesi Ouz Baydar'a, sözleri ise Anıl Piyancı ve Zen-G'ye ait.

        7

        Anıl Piyancı ile Zen-G'yi buluşturduğunda stüdyoda güzel bir sinerji yakaladıklarını belirten Ouz Baydar, Atlanta trap tarzında bir sound ortaya çıkardıklarını söylüyor.

        8

        SERENAD BAYRAKTAR'DAN 'GÜNEYE GÖÇELİM!'

        Sanatçı Serenad Bayraktar, "Güneye Göçelim" adını verdiği yeni projesini müzikseverlerle buluşturdu. Prodüktörlüğünü ünlü yapımcı Genco Arı'nın üstlendiği şarkının söz ve müzikleri Mert Carim imzası taşıyor.

        Renkli ve doğal görüntülerle kliplenen proje, Murat Joker yönetmenliğinde izleyicilere aktarılırken, Bayraktar'ın görüntülerdeki neşeli performansları projenin ruhunu zenginleştiren farklı bir detay olarak dikkat çekiyor.

        9

        'ADAMLAR' SESSİZLİĞİNİ BOZDU

        'Adamlar' grubu, uzun süren sessizliğin ardından kendine has yeni tavırlarıyla müzikseverlerle buluşuyor. Albümün ilk bölümü olan ve dört şarkıdan oluşan yeni EP'leri "Harekete Kimse Mâni Olamaz. Part1" yayında. Söz ve müzikleri Tolga Akdoğan'a ait olan şarkıların düzenlemesinde yine Tolga Akdoğan ile Emre Malikler ve Gürhan Öğütücü imzası bulunuyor.

        "Kendini yenileyerek dönüşmek bu hayatın bitmeyen yolculuğu." şeklinde özetledikleri dört şarkıdan oluşan EP, dinleyicileri 'Adamlar'ın müziğinde yeni keşiflere çıkarıyor.

        10

        ALLAME, 'HER ŞEKİL FLEX' İLE DÖNÜYOR

        Allame, yeni şarkısı "Her Şekil Flex"i dinleyiciyle buluşturuyor. Şarkının söz, beste ve düzenlemesi sanatçının kendisine ait. Parçanın altyapısı ise Juss Protect ve Allame imzası taşıyor.

        Kendine has tarzı ve güçlü şarkı sözleriyle dikkat çeken Allame, bu şarkıda drill altyapısı ile atmosferik ve karanlık bir sound sunuyor. Tüm dijital platformlarda dinleyiciyle buluşan şarkının Ömer Çelik yönetmenliğinde çekilen klibi de Allame'nin YouTube kanalında yayında.

        11

        BİR SONBAHAR ŞARKISI: YAĞMURUN GÖLGESİ

        RockA, "Yeniden Hayale" isimli albümünden teklilerini yayınlamaya devam ediyor. "Yağmurun Gölgesi", karanlık atmosferi ve hayatla ilgili söylemek istedikleri olan bir sonbahar şarkısı. Ana ritim yürüyüşüyle tansiyonu sürekli gergin tutarak zaman zaman daha da sertleşen şarkı, köprü bölümündeki iniş ve çıkışıyla adeta bir yağmur gibi üzerinize yağıyor.

        12

        YİĞİT KAYA'DAN YENİ TEKLİ: 'KAYBETTİM'

        Yiğit Kaya, "Denizsen" ve "Trip" şarkılarının ardından uzun zamandır heyecanla beklenen yeni çalışmasını dinleyiciyle buluşturdu. Sözü ve bestesi Yiğit Kaya, düzenlemesi Sarp Özdemiroğlu imzası taşıyan "Kaybettim", yayınlandı.

        16 yaşındayken yazdığı ilk şarkı olan "Kaybettim" için sanatçı, "İlk aşkım beni terk ettikten sonra bu şarkıyı yazdım. Baştan sona şarkının ortaya çıkması çok kısa sürdü ancak dinleyiciyle buluşmak için uzun süre demlendi." diyor.

        Yiğit Kaya'nın "Kaybettim" şarkısı tüm platformlarda dinleyiciyle buluştu.

        13

        MAVİ YENİ ŞARKISINI PAYLAŞTI

        Türkçe rap müziğin genç yeteneklerinden Mavi, yeni şarkısı "Değmemeli"yi yayımladı. Trap/trapsoul türündeki "Değmemeli"nin sözleri ve müziği Mavi'nin imzasını taşıyor.

        14

        'PAPARAZZİ' YAYINDA

        "Krvn", "Umrumda Değil" ve "CINDY" gibi şarkılarıyla yerel ve global müzik listelerinde zirveye oturan UZI, rapseverlerle yeni çalışmasını sundu.

        Sözü ve müziği kendisine ait olan "Paparazzi" isimli single, Segah ve Kleo prodüksiyonuyla hazırlandı. Miksajı Mixedbyg, mastering'i ise Nuri Singör imzası taşıyor.

        "Paparazzi", tüm dijital platformlarda yayınlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ