Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Çaykur Rizespor Oğulcan Çağlayan, Galatasaray için gemileri yaktı! - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'ın sezon sonunda bonservissiz şekilde kadrosuna katmak istediği Oğulcan Çağlayan'da flaş bir gelişme yaşanmış ve Çaykur Rizespor, 24 yaşındaki futbolcunun opsiyonunu devreye sokmuştu. Karadeniz ekibinin başkanı Hasan Kartal, teknik direktör Ünal Karaman'ın raporuna göre Oğulcan'ın opsiyonunu kullanarak 1 yıl daha kadroda tutabileceklerini dile getirirken Rizespor, dün bunu kullanmış ve 1 yıllık sözleşme uzatmayı TFF'ye bildirmişti. Bu gelişme üzerine ise Oğulcan gemileri yaktı!

        Çaykur Rizespor'da kalmayı istemeyen ve Galatasaray'a gitmeyi düşünen Oğulcan, Karadeniz ekibinin opsiyonu devreye sokmasına rağmen sarı-kırmızılı kulübe haber yolladı. Bu durumu TFF'ye taşıyacağını dile getiren Oğulcan, teknik direktör Fatih Terim'e de Galatasaray'a gelmek istediğini dile getirdi. 24 yaşındaki futbolcunun TFF'nin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na giderek hukuki yollarla bonservisini eline almayı planladığı öğrenildi.

        REKLAM

        AURELIO, FENERBAHÇE'DEN BÖYLE AYRILMIŞTI

        Fenerbahçe'nin opsiyonu kullanarak sözleşmesini uzattığı Aurelio, 2008 yazında Real Betis'e transfer olmuştu. TFF'nin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, opsiyonun haksız feshi nedeniyle Fenerbahçe'yi haklı bulup Aurelio'ya 5 milyon 250 bin dolar ödeme cezası vermişti. TFF Tahkim Kurulu ise bu kararın oy çokluğuyla bozulmasına karar vermişti.,

        KARTAL'DAN AÇIKLAMA

        Konuya dair açıklama yapan Hasan Kartal, bu kararı kulübün menfaatleri doğrultusunda aldıklarını dile getirdi. A Spor'a konuşan Kartal, "Oğulcan Çağlayan için opsiyon hakkımız vardı, menfaatlerimiz doğrultusunda bu opsiyonu kullandık. Oğulcan bildiğim kadarıyla sıcak bakmıyor. Gitmek istiyorsa, hukuki sorun mu olur, TFF ile çözüm mü olur bilmiyorum. Sözleşmede böyle bir madde vardı, Oğulcan Çağlayan ne yapar bilmiyorum. Sportif direktörümüz Yılmaz Bal daha önce birkaç kez kendisiyle görüştü ama sonuç alamadı. Oğulcan Çağlayan, bizde kalırsa tabii ki isteyen takımlar bizde teklif yapacak. Ya bizden çıkışı olur ya da fesih olur kendisi gider. Sözleşmede %100 sıkıntı yok ama UEFA'da ve TFF'de durum ne olur bilmiyorum. Sözleşmeyi okuduk ve opsiyon süremiz vardı. Biz bu maddeyi öğrendikten sonra sözleşmesini uzattık. Çünkü isteyeni var ve bedavaya gitseydi, bizden sonra gelen yönetim, bizi eleştirirdi" ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ