Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Oya Aydoğan kimdir? Oyan Aydoğan'ın ölüm tarihi ne zaman?

        Oya Aydoğan'nın ölümünün ardından 3. yıl geçti... 15 Mayıs 2016 tarihinde henüz 59 yaşındayken İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Oya Aydoğan tüm sanat camiasını ve sevenlerini yasa boğmuştu. Türk sinema oyuncusu Oya Aydoğan ölümünün yıldönümünde sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

        OYA AYDOĞAN'IN ÖLÜM SEBEBİ NEDİR?

        8 Mayıs 2016'da aort damarı yırtılması sebebiyle hastaneye kaldırıldı. 12 saat süren ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı. 15 Mayıs 2016'da tedavi gördüğü İstanbul'da 59 yaşında hayatını kaybetti. 16 Mayıs 2016'da, vasiyeti üzerine Ulus Mezarlığına defnedildi.

        REKLAM

        15 Mayıs 2016'da 59 yaşındayken İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Oya Aydoğan tüm sanat camiasını ve sevenlerini yasa boğmuştu. Usta oyuncu Oya Aydoğan ölümünün yıldönümünde sevenleri tarafından anıldı.

        Ünlü isimler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Oya Aydoğan'ı andı.

        Sevim Emre Gencebay, Instagram hesabından bir video paylaşarak şu notu düştü:

        "Canım 'Oy Oyum' takdiri ilahi sevenlerine sevdiklerine veda edişinin üçüncü yılı. Nurlarda uyu canım arkadaşım. Hep anıyoruz, her zaman anacağız o güzel gülüşünü, 'Sevimişkom' deyişini unutmadık."

        OYA AYDOĞAN KİMDİR?

        Oya Aydoğan 10 Şubay 1957 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Türk sinema, dizi oyuncusu, şarkıcı ve televizyon sunucusuydu.

        Oya Aydoğan 10 Şubat 1957 yılında Cemal-Güldane Aydoğan çiftinin iki çocuğunun tek kızı olarak Erzincan'da doğdu. Sekiz yaşına kadar ailesi ile birlikte İstanbul'un Beyoğlu semtinde yaşadı. Ortaokulu o dönemde Fransız Kız Ortaokulu olan Sainte-Pulchérie Fransız Lisesi'nde, lise eğitimini ise Saint Michel Fransız Lisesi'nde tamamladı.

        Henüz ilkokul yıllarında iken oyunculuk hayali kuran Aydoğan, 1975 yılında Alev Gün adıyla bir güzellik yarışmasında birinci oldu, fakat ailesinden gelen baskılar nedeniyle ödülü iade etmek zorunda kaldı. 1976’da Ses Dergisi'nin düzenlediği 8. Sinema Artisti Yarışması'nda birinci oldu. Aynı yıl ilk başrolünü Deli Şahin filmi ile Cüneyt Arkın ile paylaştı. 1978 yılında Ertem Eğilmez yapımı Neşeli Günler adlı filmin oyuncu kadrosuna dahil edildi. 12 Eylül Darbesi döneminde öne çıkan, içinde erotik unsurlar da barındıran arabesk kültürün etkisindeki filmlerde rol aldı.1982'de Yedi Bela Hüsnü filminde Hüsniye karakterini canlandırdı ve Kemal Sunal ile başrolde yer aldı. 1980'li yıllarda bir süre gazinolarda şarkıcılık yaptı.1986'da Emrah ile birlikte yer aldığı Merhamet filminin yapımcılığını üstlendi

        2007-2010 tarihleri arasında FOX kanalında yayımlanan Bez Bebek adlı fantastik çocuk dizisi ile ekran karşısına geçti. 2011'de sunuculuğunu Emel Müftüoğlu ile üstlendiği "Şekerli Kahve" isimli televizyon programında yer aldı. Ölümünden kısa bir süre önce Lerzan Mutlu ile birlikte Beyaz TV'de yayımlanan "Söylemezsem Olmaz" adlı magazin programında sunuculuk yaptı.

        Aydoğan, 1976 ile 2016 yılları arasında toplam 51 sinema filmi ve 13 televizyon dizisi'nde rol aldı. Ferdi Tayfur, Serdar Gökhan, Kemal Sunal, Orhan Gencebay, Müslüm Gürses, Kadir İnanır, Cüneyt Arkın, Bulut Aras ve İbrahim Tatlıses gibi birçok sanatçı ile başrolü paylaştı.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ