Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Pamukkale'deki antik havuzu 100 günde 60 bin kişi ziyaret etti
        1

        Pamukkale'deki yaklaşık 1300 yıllık antik havuz, yeni normalleşme sürecinin başladığı 1 Haziran'dan bu yana 60 bin turisti ağırladı.

        2

        Hierapolis Antik Kenti'nde, milattan sonra 692 yılında meydana depremde sütunların yıkılması ve termal suyun birikmesiyle doğal yollarla oluşan termal havuz, yaz kış yerli turistlerin ilgisini çekiyor.

        3

        Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinin ardından normalleşmeyle antik havuz yeniden ziyaret edilebiliyor. Bu dönemde tadilat gören havuzun kenarlarındaki toprak alan temizlenerek taş döşeme işlemi yapıldı.

        4

        Doğal yollarla oluşan ve farklı bir görünümüyle insanları kendisine çeken antik havuza gelenler, her mevsim değişmeyen 36 derecelik termal suda doğal güzelliklerin tadını çıkarıyor.

        5

        Beyaz travertenlere yürüme mesafesinde bulunan antik havuza ziyaretçi sayısı da normalleşme sürecinde günden güne arttı. Ziyaretçiler, binlerce yıllık sütun ve mermerler arasında şifalı suda yüzme imkanı buluyor.

        6

        Antik havuzu son 3 ayda 60 bin kişi görme fırsatı buldu.

        7

        Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale'nin antik çağlardan bu yana şifa arayan insanların uğrak yeri arasında olduğunu belirtti.

        8

        Pandemi sürecinde bir süre sessiz kalan beyaz cennetin yeni normalleşme adımlarının ardından tekrar eski neşesine kavuşmaya başladığını anlatan Şen, Pamukkale'ye gelenlerin antik havuza girmeden dönmediğini vurguladı.

        9

        Doğal yollarla oluşan antik havuzun insanları cezbettiğini ifade eden Şen, "Buraya gelen misafirler özellikle hem şifa bulmak hem de farklı deneyimi yaşamak için sıraya giriyor. Havuza geçen 3 aylık dönemde yaklaşık 60 bin kişi girme şansı yakaladı. Bu rakamlar pandemiye rağmen yüzümüzü güldürdü" diye konuştu.