Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ricky McCormick'in çözülmemiş davası ve arkasında bıraktığı gizemli şifreli notlar
        1

        30 Haziran 1999'da, 41 yaşındaki Ricky McCormick'in cesedi, St. Louis, Missouri'nin 20 mil dışındaki bir mısır tarlasında bulundu. Belki McCormick'in ölümü sıradan olabilirdi ama cebinden çıkan iki sayfalık şifreli not, bu zamana kadar FBI da dâhil olmak üzere kimse tarafından çözülemedi.

        2

        14 Haziran 1958 yılında doğan Ricky McCormick, genç yaştan itibaren akıl sağlığı sorunları ile mücadele ediyordu. Okul hayatı boyunca tuhaf birçok davranışı oldu; tenefüsleri kendi başına takılıyor ve arkadaşlarına garip hikâyeler anlatıyordu. Hatta kuzeni onun zaman zaman şizofren olduğunu düşünüyordu. Liseyi bitirdiğinde doğru düzgün okuyamıyordu.

        3

        Lise diploması olmayan McCormick, genellikle gece vardiyasında olmak üzere bir dizi küçük işte çalıştı. Yetersiz maaşların yanı sıra kronik kalp sorunları için de devletten aldığı maaş ile geçimini sağladı. Ancak 1992'de McCormick'in başı kanunla belaya girdi.

        4

        34 yaşındayken, 14 yaşından küçük bir kızdan iki çocuğu olunca tecavüz ile suçlandı ve hapiste 13 ay geçirdi. Hapisten çıktıktan sonra şehir merkezinde bir benzin istasyonunda iş buldu.

        Benzin istasyonu Juma ve Baha Hamdallah isimli iki Filistinli kardeş tarafından yönetiliyordu. Her ikisinin de çevresinde geniş bir itibarı vardı. McCormick, orada çalışırken Florida'ya birkaç gizemli seyahat gerçekleştirdi. Kız arkadaşı daha sonra polise Hamdallah kardeşler için esrar kaçakçılığı yaptığına inandığını ve McCormick'in korktuğunu söyledi.

        5

        Gerçekten de 1999 yılının Haziran ayında McCormick, tuhaf davranmaya başladı. 22 ila 25 Haziran arasında nefes darlığı ve göğüs ağrısı sebebiyle iki kez acil servise gitti ve 27 Haziran'da ortadan kayboldu. Başta kimse öldüğünü fark etmese de 30 Haziran'da çalıştığı yerden biraz uzakta cesedi bulundu.

        6

        Ölüm nedeni belirlenemese de dedektifler onun bir cinayet kurbanı olduğundan şüpheleniyorlardı. St. Charles İlçe Polis Departmanı Kriminal Soruşturma Bürosu Komutanı Yüzbaşı David Tiefenbrunn, "Bu biraz kafa karıştırıcı bir vaka," dedi. "Polis içgüdülerim bazı hilelerin olduğunu söylüyor. Sadece bunu kanıtlayamadık.”

        7

        Polis, Ricky McCormick'in cesedini incelediğinde, bir tür kodla yazılmış iki sayfalık el yazısı notlar buldu. Notlar, FBI'ın Kriptoloji Kayıt Birimi'ne (CRRU) gönderildi ancak seçkin kod kırıcılar şifreyi kıramadı. CRRU şefi Dan Olson, River Front Times'a, "Bu kadar uzun ve önemli bir çözülmemiş şifremizin olması sık rastlanan bir durum değil" dedi. “Karakterler rastgele değil. Sorun şu ki, neden çözülemez olduğunu bilmiyoruz.”

        8

        En sonunda Mart 2011'de, McCormick'in notları FBI tarafından halka açıklandı ve kamu yardımı talep edildi. Kısa süre sonra ipuçları geldi. Fox News'e göre, amatör şifre kırıcılar, McCormick'in notlarının ilaç almayı hatırlattığını, "Seth" adını ve hastane terminolojisini içerdiğini öne sürdü. Ancak ne McCormick'in ailesi ne de FBI ikna olmuştu.

        9

        FBI, McCormick'in notlarının bir tür mesaj içerdiği konusunda ısrar ediyor. Olson, "Klavyede anlamsız, keyfi vuruşlar olan pek çok şeye bakıyoruz" dedi. "Olay bu değil."

        Sonuç olarak ne McCormick'in nasıl öldüğü ne de cebindeki notlar çözüldü. Ancak yine de FBI olanı biteni bilmek istiyor. Olson, "Alışveriş listesi veya aşk mektubu yazdığını öğrensek bile, kodun nasıl çözüldüğünü görmek isteriz. Bu hakkında hiçbir şey bilmediğimiz bir şifre sistemi.”

        Kaynak: All That Interesting

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ