Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Rihanna ile Drake yeniden birlikte - Magazin haberleri
        1

        Rihanna, 2017'den beri birlikte olduğu Hassan Jameel'den ayrıldığını açıkladığı günün akşamında, Drake ile bir mekanda eğlendi.

        2

        İkili New York'taki bir kulüpte hayranları tarafından görüntülendi.

        Rihanna ve Drake, ASAP Rocky'nin konserini izledi.

        3

        Uzun yıllardır arkadaş olan ikili, 2016 MTV Video Müzik Ödülleri töreninde sahnedeki yakınlaşmalarıyla çok konuşulmuştu.

        4

        Sahnede Rihanna’ya ilan-ı aşk ederek onu öpen Drake, “O benim 22 yaşından beri aşık olduğum kadın. Dünyadaki en iyi arkadaşlarımdan biri ve tüm yetişkinlik hayatım boyunca onu hep üstün gördüm” demişti.

        5

        İkili, Work şarkısında düet yapmış ve klipte de beraber rol almıştı.

        6

        Drake'in Rihanna kadar konuşulan aşklarından biri de Jennifer Lopez ile olan beraberliğiydi.

        7

        Rihanna, 20 Şubat 1988'de Barbados'un Saint Michael şehrinde doğdu.

        7 yaşında şarkı söylemeye başlayan Rihanna'yı o yıllarda derinden etkileyen olay ise kokain kullanan babası ile annesinin evliliklerinin kötüye gitmesi ve 14 yaşına geldiğinde boşanmaları oldu.

        8

        Öğrenimine Barbados'taki "Charles F.Broome Memorial" ilkokulunda başladı. 15 yaşında "Combermere" adlı müzik okuluna giderek iki sınıf arkadaşıyla beraber müzik grubu kurdu. 2003 yılında arkadaşları Rihanna'nın grubunu o sırada Barbados'ta tatil yapan müzik yapımcısı Evan Rogers'a tanıttılar. Rogers, gruba ses testi yaptıktan sonra "Rihanna bir dakika benimle gel, diğer ikiniz gidebilirsiniz." diyerek odasında Rihanna'dan Beyoncé'nin kurucusu olduğu Destiny's Child grubunun Emotion şarkısını ve Mariah Carey'den "Hero"'yu dinledi.

        9

        Bir yıl sonra Rihanna ve annesi Rogers'ın Connecticut Stamford'daki evine taşındılar. "Carl Sturken" şarkı kayıtları için Rihanna'ya yardım etti. Kendisinin okulunun devam etmesi yüzünden yaklaşık bir yıl süren demo kayıtları sonunda, 4 demo şarkıdan Whitney Houston'un çıkış parçası "For the Love of You" ve kendisinin ilk büyük hit parçası "Pon de Replay" şarkısını çeşitli kayıt şirketlerine gönderdiler.

        10

        Rihanna'nın demolarını beğenen Def Jam Kayıt Şirketi'nin patronu Jay-Z, Rihanna ile hemen çalışmalara başladı.

        Rihanna, Def Jam ile anlaşma imzaladıktan sonra 3 ay boyunca kayıt yaptı. Albümde Evan Rogers, Carl Sturken, Stargate ve Poke & Tone ile çalıştı. Albümün ilk çıkış parçası "Pon De Replay" 24 Mayıs 2005'te yayınlandı ve Billboard Hot 100 ile İngiltere Single listelerinde 2 numaraya kadar yükseldi ve on beş ülkede dünyaca bir hit oldu.

        11

        Daha sonra Rihanna, ikinci albümüne yoğunlaşmaya başladı. Albümü kayıtları sürerken SOS paylaşıldı ve Rihanna bu şarkı sayesinde ABD'deki ilk 1 numarasına ulaştı.

        12

        2006'nın Nisan ayında A Girl Like Me adını verdiği 2.stüdyo albümünü çıkardı. Albüm ilk haftasında 115.000 kopya satarak Billboard 200'de 5 numaraya ulaştı. RIAA'dan Sertifikalı "Platin Ödülü" aldı.

        2008 yılında yapılan Grammy ödüllerinde Rihanna, Jay-Z ile düeti olan Umbrella şarkısından ilk Grammy ödülünü aldı ve o dönemde Entertainment Weekly'den Margeaux Watson'un yazdığı makalede '2008: Rihanna'nın Diva yılı' diye tanımlandı.

        8 Şubat 2009'da Rihanna'nın Grammy Ödülleri'nde yapılması planlanan performansı iptal edildi.

        13

        Daha sonra o zamanlarda erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Chris Brown'dan şiddetli gördüğü öğrenilince her şey su yüzüne çıktı.

        Rihanna, 22 Haziran 2009 tarihinde ifade vermek için Los Angeles'ta ön görüşme mahkemesine gitti.

        Bu sırada Rihanna, Brown'dan şikayetçi olmadı ama daha sonra Rihanna'nın manevi babası sayılan Jay-Z, Brown'u 6 ay hapis yattırdı ve Brown'un Rihanna'ya elli metre mesafeden daha fazla yaklaşmaması emri verildi.

        14

        2010 senesinin sonlarında Rihanna'nın Eminem'le yaptığı Love the Way You Lie düeti Avustralya, Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda, Norveç ve İsveç gibi birçok ülkede zirveye ulaştı ve Billboard Hot 100 listesinde 7 hafta bir numarada kaldı.

        Kasım 2011'de Coldplay ile düeti olan "Princess Of China", Mylo Xyloto adlı Coldplay albümünde yayınlandı. Ayrıca yine 2011 yılı içinde Drake'in Take Care şarkısında Drake'e eşlik etti. Loud albümünden sonra albümünün dünya turnesine çıkan Rihanna, aynı zamanda altıncı stüdyo albümünün kayıtlarını da yaptı.

        2012'nin başında Rihanna Drake ve Coldplay ile düet yaptı. Drake ile yaptığı Take Care adlı hip hop şarkı kısa sürede listelerde yükselişe geçti.

        Eylül 2019'da Sony/ATV Music Publishing ile anlaşma imzaladı.

        15

        Aralık 2019'da ise albümün tamamlandığını ve yayımlama tarihinin 2019 olduğunu Instagram'ındaki yorumlardan doğruladı, ancak albüm 2019'da yayımlanmadı.