Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Sağanak yağış geliyor! 20 Kasım İstanbul'da hava nasıl olacak? 20 Kasım 2020 detaylı hava durumu...

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Afyonkarahisar, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Zonguldak, Ordu, Tokat çevreleri ile İstanbul, Sakarya ve Kocaeli’nin kuzey kesimleri, Kırklareli’nin kıyı ilçeleri, Uşak ve Denizli'nin doğusu, Muğla'nın güney kesimleri ile Ankara'nın güney ve doğu ilçeleri ve Düzce'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyıları ile Muğla çevrelerinde gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun güney ve doğusunun yüksekleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in yüksek kesimleri ile Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Antalya’nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

        HAVA SICAKLIĞI: Güneybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, güneydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

        RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklenmektedir.

        UYARILAR

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Antalya’nın doğu ilçelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-70 km/saat) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        BÖLGELERİMİZDE HAVA

        MARMARA

        Çok bulutlu, İstanbul ve Kocaeli’nin kuzey kesimleri ve Kırklareli’nin kıyı ilçelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

        REKLAM

        BURSA °C, 14°C

        Çok bulutlu

        İSTANBUL °C, 13°C

        Çok bulutlu, kuzey kesimleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı

        KIRKLARELİ °C, 12°C

        Çok bulutlu, kıyıları hafif yağmur ve sağanak yağışlı

        KOCAELİ °C, 16°C

        Çok bulutlu, kuzey kesimleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı

        EGE

        Parçalı çok bulutlu, Afyonkarahisar çevreleri, Uşak ve Denizli'nin doğusu ile Muğla'nın güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Muğla'nın güney kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

        İZMİR °C, 16°C

        Parçalı bulutlu

        REKLAM

        KÜTAHYA °C, 9°C

        Parçalı bulutlu

        MANİSA °C, 15°C

        Parçalı bulutlu

        MUĞLA °C, 13°C

        Çok bulutlu, güney kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

        AKDENİZ

        Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı Akdeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Yağışların; Antalya’nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor.

        ADANA °C, 19°C

        Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

        ANTALYA °C, 18°C

        Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        REKLAM

        HATAY °C, 16°C

        Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

        ISPARTA °C, 12°C

        Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

        İÇ ANADOLU

        Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu kesimleri ile Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat çevreleri ile Ankara'nın güney ve doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney ve doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

        ANKARA °C, 10°C

        Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu hafif yağmurlu

        ÇANKIRI °C, 10°C

        Parçalı ve çok bulutlu

        ESKİŞEHİR °C, 9°C

        Çok bulutlu

        KONYA °C, 9°C

        Çok bulutlu, yağmurlu

        BATI KARADENİZ

        Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Zonguldak çevreleri ile Düzce'nin kıyı kesimlerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        REKLAM

        BOLU °C, 10°C

        Parçalı ve çok bulutlu

        DÜZCE °C, 12°C

        Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kıyı kesimleri hafif sağanak yağışlı

        SİNOP °C, 13°C

        Parçalı ve çok bulutlu

        ZONGULDAK °C, 12°C

        Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif yağmurlu

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ

        Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        AMASYA 3°C, 11°C

        Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

        RİZE 9°C, 13°C

        Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

        SAMSUN 7°C, 12°C

        Parçalı ve çok bulutlu

        TRABZON 10°C, 13°C

        Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

        REKLAM

        DOĞU ANADOLU

        Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

        ERZURUM °C, 5°C

        Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

        HAKKÂRİ °C, 8°C

        Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

        KARS °C, 4°C

        Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

        VAN °C, 10°C

        Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

        GÜNEYDOĞU ANADOLU

        Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        DİYARBAKIR °C, 12°C

        Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

        GAZİANTEP °C, 11°C

        Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

        REKLAM

        SİİRT °C, 12°C

        Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

        ŞANLIURFA °C, 14°C

        Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

        DENİZLERDE HAVA

        Kuzey Ege, Marmara ve Doğu Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

        KARADENİZ

        Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) zamanla 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan, ilk saatler güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) zamanla 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, batısı 2,0 ila 3,0 m; Görüş: İyi.

        MARMARA

        Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m ; Görüş: İyi.

        EGE

        Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi aralıklı sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa); Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m; kuzeyinde 3,0m. Görüş: iyi.

        AKDENİZ

        Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zaman zaman 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) zamanla 4-6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m; Görüş: İyi, yağışta orta.

        VAN GÖLÜ

        Hava Durumu: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m; Görüş: İyi.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ