Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sağlık Bakanlığı personel (işçi) alımı kura çekimi sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2022 Sağlık Bakanlığı kura sonuçları sorgulama nasıl yapılır?
        1

        Sağlık Bakanlığı sürekli işçi başvuru sonuçlarında geri sayım sürüyor. 2 Aralık tarihine kadar İŞKUR üzerinden gerçekleştirilen başvurularda, kura çekim sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Çeşitli alanlarda, farklı branşlarda 11 bin 317 personel alımı kura sonuçları noter huzurunda Ankara'da gerçekleştirilecek. Peki, "Sağlık Bakanlığı kura sonuçları ne zaman açıklanacak, kura sonuçları nereden öğrenilir?" İşte Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura sonucu sorgulama ekranı...

        2

        SAĞLIK BAKANLIĞI SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI TAMAMLANDI!

        Sağlık Bakanlığı 11 bin 317 işçi alımı başvuruları, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 28 Kasım ila 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi.

        3

        SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ ZAMAN YAPILACAK?

        Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekimi 28 Aralık 2022 tarihinde noter huzurunda yapılacak. 11 bin 317 işçinin kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirilecek.

        4

        ADAYLARIN DİKKATİNE!

        Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

        5

        SAĞLIK BAKANLIĞI KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Sağlık Bakanlığı personel alımı kura sonuçlarının 29 Aralık günü açıklanması bekleniyor.

        6

        SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

        Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru sonuçları Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresi üzerinden ilan edilecek.

        7

        İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesi hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın kura ile belirlenecek.

        8

        SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KADRO DAĞILIMI

        Temizlik Görevlisi 5.080

        Güvenlik Görevlisi (Silahsız) 3.559

        Klinik Destek Elemanı (Hastane) 791

        Hasta Karşılama ve Yönlendirme Görevlisi 604

        Elektrikçi (Genel) 275

        İnşaat Boyacısı/Boyacı 188

        9

        Marangoz 121

        Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı 284

        Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elamanı 261

        Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı 154

        10

        SAĞLIK BAKANLIĞI KURA SONRASI SÜREÇ

        Noter kurası sonucu asıl olarak yerleştirme işlemi yapılanlardan, istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar/başvuru yapmayanlar; süresi içerisinde başvuru yapıp da başvuru şartlarını taşımayanlar; ataması yapılıp uygun görülen süre içerisinde göreve başlamayanlar/feragat edenler (doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç); atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanlar; göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanlar; İşletme Toplu İş Sözleşmesinin 15 inci maddesi gereğince bir aylık deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilenler ile deneme süresinde sözleşmesini feshedenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecektir.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ