Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yağ yakmaya yardımcı besinler
        1

        Kilo vermek için formül aslında basit! Aldığınız kalori miktarından daha fazlasını yakmak! Ancak bu denklemi desteklemek için yardım alabileceğiniz bazı süper yiyecekler de yok değil. İşte yağ yakımına yardımcı 30 besin...

        2

        Tatlı patates: Güçlü bir antioksidan olan beta-keraton kaynaklarındandır ve yağ depolanmasıyla savaşır.

        3

        Yumurta: Yıllarca yüksek kolesterolün müsebbibi diye düşünerek uzak durduğumuz yumurta aklandı, günde bir kaç yumurtanın bir zararı olmadığı ortaya çıktı.

        4

        Yüksek protein değeri sayesinde yağ yakımına yardımcı olurken, içerdiği B12 vitamini sayesinde de yağ yıkımını hızlandırıyor.

        5

        Yağlı balıklar: Somon gibi yağlı balıklar omega 3 yönünden en zengin besinler arasında. Omega 3 ise yağ yakmak isteyenler için gerçek bir dost. Sofranızda mutlaka bulunmalı.

        6

        Greyfurt: Metabolizmayı hızlandıran, insülin seviyesini dengeleyen ve iştahı kesen greyfurt bu özellikleriyle rejim yapanların favori meyvas olmaya aday.

        7

        Yulaf: Liften zengin yulaf, tokluk hissini uzattığı ve kolestorolle savaştığı için baş tacımız. Tabii şekerli olan versiyonlarından değil, tamamen doğal ve katkı maddesi içermeyenlerinden bahsediyoruz.

        8

        Zeytinyağı: Doymamış yağ oranı yüksek zeytinyağı, yağ yakmaya ve ani açlık krizlerini önlemeye yardımcı oluyor.

        9

        Badem ve diğer kuru yemişler
        Badem, fındık, ceviz gibi kuru yemişler iştahınızı kapatmaya yardımcı olacak. Ama günde bir avuçtan daha fazla tüketmemeye çalışın!

        10

        Fıstık ezmesi: Günde en fazla 3 kaşık yendiği takdirde yağ yakmanıza yardımcı olacak şaşırtıcı bir besin. Tabii şekersiz olmak kaydıyla.

        11

        Fasulye ve diğer bakliyat: Düşük kalorili, yüksek lifli, yüksek proteinli olmaları sebebiyle, bakliyat yağ yakan besinlerin başını çekiyor.

        12

        Ispanak ve diğer yeşil sebzeler: Bakliyata benzer bir şekilde, yeşil sebzeler de düşük kalorili ve lif yönünden zengin besinler. Dostunuz olacak yeşillikler arasında brokoli, marul, roka, tere de yer alıyor.

        13

        Süt ürünleri: Yağ yakan bir madde olan kalsiyumdan en zengin besinler süt ve süt ürünleri. Çok yağlı olmayan cinsleri bol miktarda tüketilebilir.

        14

        Hindi, tavuk ve benzeri yağsız etler: Proteini sindirmek karbonhidratları sindirmekten daha fazla enerji gerektirdiği için, proteinler otomatikman daha çok yağ yakan besinler sınıfına giriyor! Üstelik proteinler daha uzun süre tokluk hissi sağlıyor.

        15

        İşlenmemiş tahıllar: Tam tahıllı ürünler insülin seviyenizi dengede tutarak yağların depolanmasına engel olurlar. Ancak tam tahıllı olarak tanıtılan ve içinde yüksek miktarda şeker olan (kahvaltılık gevrek) ürünlerden aynı faydayı alamayacaksınız.

        16

        Meyve: Meyvelerde yüksek oranda fruktoz bulunur, bu da kilo kaybını zorlaştırabilir. Ancak sindirimleri için harcamanız gereken kalori, kendi içerdikleri kaloriden fazla olan bazı meyveleri yemenizde hiç bir sakınca yok! Elma, kayısı, şeftali ve armut.

        17

        Hindistan cevizi yağı: İçinde bulunan orta zincirli trigliserit, vücudumuzun depolamak yerine enerji için kullanmayı tercih ettiği bir yağdır, bu da kilo almanıza engel olabilir. Arada bir değişiklik yapmak için hindistan cevizi yağını tavsiye ederiz!

        18

        Ahududu ve diğer kırmızı meyveler: Kırmızı meyveler içerdikleri lifler ve pektin sayesinde uzun süre tokluk hissi sağlarlar. Ancak yüksek miktarda şeker de içerikleri için günde bir avuçtan fazla yememek gerekiyor.

        19

        Yeşil çay: Yeşil çayda bulunan kateçin maddesi yağ yakımını kolaylaştırıyor, metabolizmayı hızlandırıyor, ve karaciğerin yağ yakma hızını da arttırıyor. Tek yapmanız gereken günde 4-6 bardan arası yeşil çay içmek!

        20

        Sirke: Sirkenin faydaları, hem metabolizmayı hızlandırmak hem de kan şekerini dengeleyerek yağ depolanmasını engellemek şeklinde ortaya çıkıyor.

        21

        Kahve: Kafein metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip, ancak kilo vermek istiyorsanız kremalı, sütlü, şekerli kahvelerden uzak durmanız şart!

        22

        Mercimek: Demirden zengin mercimek ailesi metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip.

        23

        Acı biber: Acı biberde bulunan ve yanma hissine sebep olan capsaicin adlı madde, vücudun daha fazla kalori yakmasına yardımcı oluyor.

        24

        İstiridye: Kalorisi düşük ve iştah kapatmaya yardımcı olan çinkodan zengin. Bu listedeki besinlerden en az tüketecekleriniz arasında muhtemelen ama yine de bilmekte fayda var!

        25

        'Chia' tohumları: Nane ailesinden gelen ve kendine has bir tadı bulunmayan Chia tohumlarının faydaları saymakla bitmiyor...

        26

        Avokado: Belki de pek sevmediğiniz bu garip meyva, yağ yakma konusunda dostunuz.

        27

        Brüksel lahanası: Brüksel lahanası, brokoli, karnıbahar ve lahana gibi sebzeler yağ yakan enzimleri açığa çıkaran sulforafen adlı bir madde içeriyorlar.

        28

        Tarçın: Tarçın, insülin dengesini sağlayan mucizevi besinlerden bir tanesi.

        29

        Su: Büyük bir bardak su içmek metabolizmanızı yüzde 30 oranında hızlandırmaya yardımcı olur! Kilo vermek istiyorsanız günde en az 2 litre su içmelisiniz. Su, açlık hissini de ortadan kaldırarak yeme isteğinizin geçmesini de sağlayacaktır.

        30

        Karpuz: Karpuz, içerdiği yüksek oranda su sebebiyle tokluk hissi verecek ve daha fazla yemenizi engelleyecektir.

        31

        Sarımsak: Sarımsağın güçlü bir antioksidan olduğu malumunuz. Sayısız faydalarından bir tanesi vücuttaki kortizol seviyesini düşürmek (kortizol, yediklerinizin karın bölgesinde yağ olarak depolanmasına sebep olan bir hormon).

        32

        Kırmızı şarap: Üzüm kabuğunda bulunan resveratrol adlı bir antioksidan, yağ hücrelerinin büyümesini engellemeye yardımcı oluyor. Kırmızı şarapta bulunan kalsiyum piruvat maddesi, yağ hücrelerinin daha fazla enerji harcamasını sağlıyor.

        33

        Lif, protein, magnezyum ve Omega-3 yağlarından zengin olan bu mucize bitkinin tohumları metabolizmayı hızlandırıyor ve vücudun yağ yakmasını sağlayan hormonlardan glukagonun salgılanmasını sağlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ