Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 1 yaşındaki Mert Can’ın hastalığına tanı konulamıyor!

        Malatya’da 1 yaşındaki çocuğun konuşamamasına ve görememesine neden olan, aynı zamanda günden güne kafasının büyümesine neden olan hastalık için şimdiye kadar bir tanı konamadığı bildirildi.

        Malatya’da Ferdane ve Mehmet Ali Tanyevi çiftinin ikinci çocukları olan Mert Can’ın doğumundan 40 gün sonra gözlerinin görmediği tespit edildi. Anne, çocuğunu alıp doktora götürdüğünde acı gerçeği öğrendi. Beyni kan pompalamayan ve kılcal damarlarında sıkıntı oluşan minik bebeğin, tanısı konulamayan bir hastalığa yakalandığı ortaya çıktı.

        “ÇOCUĞUM GÖZLERİMİN ÖNÜNDE ERİYOR”

        Görme yetisi yüzde 2’ye kadar düşen ve günden güne eriyen Mert Can’ın annesi Ferdane Tanyevi (33), “Çocuğum doğduktan sonra 40’ı çıktığında gözlerinin görmediğini fark ettim. Doktora götürdüm ve yapılan tetkikler sonucunda çocuğumun beyninde tıkanma olduğu belirlendi. Şu anda beyni kan pompalamıyor. Doktorlar, hastalığın çaresinin olmadığını söylüyorlar. Hastalığın tanısı bile konulamadı. Doktorlar, ‘Her şeye hazırlıklı olun’ dediler. Çocuğum günbegün gözümün önünde eriyor.” diye konuştu.

        Anne Tanyevi, “Çok ağladığı zaman ağzından, burnundan ve kulaklarından kan geliyor. Hastaneye götürüyorum, ‘çaresi yok’ diyorlar. Çare arıyorum. Hayırseverlerin ve yetkililerin yardım etmesini bekliyorum, tek çarem bu” dedi.

        Eşi Mehmet Ali Tanyevi’nin, bebeğinin hastalığından sonra gırtlak kanserine yakalandığını kaydeden anne Tanyevi, “Eşim gırtlak kanseri. O da bir şey yapamıyor. Çocuğumun hastalığını öğrendikten sonra üzüntüden kanser oldu.” diye ifade etti.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ