Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi "Kadınlar ayak bileklerini küçülttürüyor", Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cahit Vural: Erkekler göğüslerini, kadınlar ayak bileklerini küçülttürüyor

        Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cahit Vural, son dönemde yapılan estetik cerrahi işlemlerinde erkeklerin en çok göğüslerini, kadınların ise ayak bileklerini küçülttürdüğünü belirterek, "Erkek hastalar göğüs bölgelerindeki fazla yağı aldırıp bölgeye şekil kazandırırken, kadınlar da ayak bileklerinin daha zarif görünüp incelmesi için bu işlemi yaptırıyor" dedi.

        Vural, yaptığı açıklamada, bölgesel yağ eritme yöntemi olan "lazer liposuction"ın yeni jenerasyon bir teknik olduğunu ifade ederek, tam manasıyla bir zayıflama yöntemi olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

        Bu yöntemin, sağlıklı beslenme ve spora rağmen fazla yağlanma sorununun çözülemediği bölgeler için daha fazla tercih edildiğini kaydeden Vural, şöyle devam etti:

        "En çok uyguladığımız bölgeler basen, kol, gıdı, bacak, bacak içleri, karın gibi insanların sporla istedikleri verimi alamadığı bölgelerdir. Lazer liposuction, bize bu konudaki boşluğu doldurma imkanı verdi. Örneğin, erkekler göğüslerini, kadınlar ayak bileklerini küçülttürüyor. Erkek hastalar göğüs bölgelerindeki fazla yağı aldırıp şekil kazandırırken, kadınlar da ayak bileklerinin daha zarif görünüp incelmesi için bu işlemi yaptırıyor."

        "Erkek estetiği de kadınlarla başa baş gitmeye başladı"

        Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Deniz Küçükkaya da kadınların daha çok doğum sonrası estetiği, göğüs ve burun operasyonları için, erkeklerin ise göğüs küçültme ve şekillendirme için lazer liposuction yöntemini tercih ettiğini vurguladı.

        Küçükkaya, şöyle devam etti:

        "Günümüzde estetik ameliyatı olan erkeklerin sayısı, kadınların oranını yakaladı. Erkek estetiği de kadınlarla başa baş gitmeye başladı. Sosyal medyada fotoğraf paylaşımları, erkek ve kadınlarda görsellikle ilgili kaygıları artırdı. Erkek estetiği son derece ön plana çıktı. Daha güzel görünmek isteyen erkek hasta sayımız oldukça fazladır."

        Küçükkaya, Türkiye'nin sağlık turizminde de büyük bir gelişme gösterdiğine işaret ederek, hastalara havaalanı transferleri, otel konaklamaları, ameliyat öncesi ve sonrası bakımları gibi sağlık paketleri sunduklarına dikkati çekti.

        Deniz Küçükkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İşimizi en az Amerika ve Brezilya'daki plastik cerrahlar kadar iyi yapıyoruz. Bir de Avrupa ülkelerine göre uygun rakamlarda yaptığımız için bizi tercih eden yabancı hasta sayısı artıyor. Estetik konusunda herkesin beklentisi şu; 'doğal olsun ama güzel görünsün'. Çok abartılı bir şey yaptığınızda çok fazla sırıtıyor ve olumsuz örnek olarak görülüyor. Burun, lazer liposuction ve saç ektirmede doğallık kaygısı var. Saç ekimi dahil olmak üzere tüm estetik operasyonları, hastane koşularında yapılması gereken işlemlerdir.

        "Türkiye'yi tercih edenlerin sayısı artıyor"

        Küçükkaya, estetik cerrahi operasyonları için Türkiye'yi tercih eden hasta sayısının gittikçe arttığını belirterek, "Yabancı hastalar hem ameliyatlarını oluyor hem de İstanbul'un kültürel mirasını gezebiliyor. Dünyanın birçok ülkesinden hastalarımız var. İstanbul son 5 yılda dünyanın estetik merkezi olmaya başladı. Türkiye'de özellikle estetik cerrahi ve tıp çok ilerlemiş durumda. Diğer ülkelerden buna bağlı olarak bir talep var" şeklinde konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ