Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Serra Yılmaz'dan flaş açıklama! Serra Yılmaz Türkiye'ye döndü mü? - Magazin haberleri
        1

        AYTEKİN TEKER / ateker@haberturk.com

        Çin'den sonra Avrupa'ya sıçrayan ve 6 binden fazla kişinin ölümüne neden olan koronavirüs pek çok ülkeyi olumsuz etkiliyor.

        Avrupa'da özellikle İtalya'da etkisini hissettirerek yaklaşık 2 bin kişinin ölümüne neden olan koronovirüs nedeniyle ülke karantina altına alındı.

        2

        Uzun süredir İtalya’da hayatını sürdüren ünlü oyuncu Serra Yılmaz'ın da Türkiye'ye dönmek istediği iddia edildi.

        3

        Ancak Yılmaz'ın böyle bir talebinin olmadığı ve Floransa'da ev karantinasında olduğu öğrenildi.

        Sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Yılmaz, "Gayet iyiyim ama genel durum maalesef tatsız" dedi.

        Daha sonra sosyal medya hesabından da açıklama yapan oyuncu, “İtalya’da salgın biz oyunumuzun turnesindeyken başladı. Ben gayet iyiyim ama izole bir biçimde yaşıyorum. Hepinizin yaptığı ve yapması gerektiği gibi. Birtakım mesajlar geliyor, ‘İtalya’da durum nasıl aç mısınız’ diye. Hayır, aç değiliz. Marketler, eczaneler, bankalar açık ama zorunlu olmadığı sürece dışarı çıkmıyoruz. Ve her evden bir kişi çıkıyor. Size uyarım tüm talimatlara uyun. Ellerinizi sık sık yıkayın. Bu hep sizin hem de çevrenizdekiler için çok çok önemli.” ifadelerini kullandı.

        4

        Yılmaz geçtiğimiz günlerde ayrıca, "Tiyatro sektörü battı. 03/04'e dek tiyatro, sinema her şey durdu. Perişanız. Ama her şey göreceli hayatta. Sınır geçmeye uğraşan bir sığınmacı da olabilirdim." ifadelerini kullanmıştı.

        5

        SERRA YILMAZ KİMDİR?

        1954 yılında Semih Tuğrul ile Mualla Hanım'ın tek çocuğu olarak İstanbul'da doğdu ve büyüdü. Küçük yaşlarda Fransızca öğrendi.

        6

        İstanbul'da bulunan Sainte-Pulchérie ve Saint Benoît adlı Fransız liselerinde eğitim gördü. Fransa'da bulunan Université de Caen Normandie'nin psikoloji bölümünden mezun oldu.

        7

        Sanat hayatına Dostlar Tiyatrosu'nda başlayan Yılmaz, Fransa Kültür Bakanlığı tiyatro sorumlusu olan Robert Abirached'den tiyatro dersleri aldı.

        8

        Uzun yıllar boyunca önce dramaturg, oyuncu ve Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı olarak, daha sonra Rainer Werner Fassbinder'in "Diğerlerinin Adı Ali" oyununu sahneye koyarak Şehir Tiyatroları'nda yer aldı.

        9

        İstanbul'da yaşayan sanatçı, Fransızca ve İtalyancadan anında çeviri konusunda profesyonelce çalışmakta olup, 27 Kasım - 1 Aralık 2006 tarihleri arasında gerçekleşen Papa XVI. Benedictus'un Türkiye ziyaretinde çeviri yapmasıyla tanındı.

        10

        Sanatçı, Ferzan Özpetek'in Karşı Pencere filminde büyük başarı elde etmiştir. İtalyan sinema dünyasında iyi tanınan Serra Yılmaz, yurt içinde ve dışında sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.

        11

        Tarkan'ın "Hüp" şarkısının klibinde de yer almıştır. 2011 Venedik Film Festivalinde "İlk Yapıt" kategorisinde jüri üyesi olarak görev almıştır.

        12

        28 Kasım 2014 tarihinde Türkiye'ye gelen Papa I. Franciscus'un Türkiye ziyareti boyunca çevirmenliğini yaptı. 2017 yılında ise İtalya'da MIX Milano Festivali'nde "Komedi Kraliçesi" (Queen of Comedy) ödülüne layık görüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ