Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Shell derin deniz petrol aramalarında AI tabanlı teknoloji kullanacak - Teknoloji Haberleri

        Geleceğin teknolojisi olarak görülen, dünyayı faydaları ve zararları konusunda ikiye bölen yapay zekânın gelişimi sürüyor. Yapay zekâlı teknolojiler şimdi Meksika Körfezi'ndeki derin deniz petrol arama işlemlerinde kullnılıyor.

        ABD'nin Meksika Körfezi'ndeki en büyük petrol üreticilerinden olan Shell tarafından yeni petrol rezervleri arayışında büyük miktarda sismik veriyi işlemek ve analiz etmek için SparkCognition'ın yapay zeka algoritmaları kullanılacak.

        Shell'in inovasyon ve performanstan sorumlu başkan yardımcısı Gabriel Guerra yaptığı açıklamada, "Keşif çalışma yöntemlerimizi geliştirmek için yeni ve yenilikçi yollar bulmaya kararlıyız" açıklamasını yaptı.

        "KEŞİF SÜRESİ 9 AYDAN 9 GÜNE DÜŞEBİLİR"

        İki firma yaptığı ortak açıklamada, yeni sürecin dokuz ay süren keşifleri dramatik ölçüde düşürebileceğini vurguluyor. Keşif süresinin dokuz günden daha kısa bir süreye indirebileceği vurgulanıyor. Austin, Teksas merkezli SparkCognition'ın baş bilim sorumlusu Bruce Porter, "Sismik görüntüleme için üretken AI, keşif sürecini olumlu yönde bozabilir ve geniş ve geniş kapsamlı etkilere sahiptir" ifadelerini kullandı.

        "DENİZLERİN KORUNMASINA DA YARDIMCI OLACAK"

        Şirketler, teknolojinin normalden daha az sismik veri taraması kullanarak yeraltı görüntüleri üreteceğini ve derin denizlerin korunmasına yardımcı olacağını da açıkladı. Daha az sismik araştırma, keşif iş akışını hızlandırır ve yüksek performanslı bilgi işlemde maliyetlerden tasarruf sağlayacağı da belirtiliyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ