Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! Anayasa Mahkemesi öğretmen Ayşe Çelik'in ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar ver

        Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göreAnayasa Mahkemesi katıldığı bir televizyon programında kullandığı “çocuklar ölmesin” ifadeleri nedeniyle terör örgütü propagandası yapmak suçundan mahkum edilen Öğretmen Ayşe Çelik hakkında ihlal kararı verdi.

        Ayşe Çelik’e 5 bin 500 TL tazminat ödenmesi de kararlaştırıldı.Bu karar sonrası halen cezaevinde bulunan Çelik’in tahliyeedildi.

        BEBEĞİ İLE CEZAEVİNE GİRMİŞTİ

        2016'da telefonla bağlandığı bir televizyon programında, “Çocuklar ölmesin” dediği için 'terör örgütü propagandası yaptığı' iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik , 6 aylık infaz erteleme süresi dolduğu için 20 Nisan'da 6 aylık kızı ile birlikte Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne konulmuştu. Ayşe Çelik 'in isteği üzerine, daha sonra 6 aylık kızı cezaevinden çıkarılarak ailesine teslim edilmiş, Çelik'in avukatının başvurusu ile Diyarbakır İnfaz Hakimliği, infaz erteleme talebini kabul ederek Çelik'in 4 Mayıs'ta tahliye edilmesini sağlamıştı. Çelik cezasının onanmasının ardından tekrar cezaevine konulmuştu.

        TAHLİYE EDİLDİ

        Ayşe Çelik'in avukatları tarafından Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuru bugün karara bağlandı. Anayasa Mahkemesi, öğretmen Ayşe Çelik hakkında ifade özgürlüğü ihlali ve5 bin 500 TL tazminat ödenmesine karar verildi. Anayasa Mahkemesi tarafından verilen kararın ardından Çelik, tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapılı Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ