Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu SON DAKİKA AZERBAYCAN ERMENİSTAN! Cumhurbaşkanı Aliyev açıkladı! 25 yerleşim daha alındı! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zengilan kent merkezi ve 6 köyü ile Fuzuli, Cebrail ve Hocavend'e bağlı 18 köyün, Azerbaycan Ordusu tarafından işgalden kurtarıldığını açıkladı.

        FUZULİ'NİN KÖYLERİ ELE GEÇİRİLİYOR

        Aliyev, ulusa sesleniş konuşması yaparak, Fuzuli ilinin Dörtçınar, Kürtler, Yukarı Abdurrahmanlı, Kargapazar, Aşağı Veyselli ve Yukarı Aybasanlı; Cebrail ilinin Sarafşa, Hasankaydı, Fuganlı, İmambağı, Taşveyselli, Aktepe ve Yar Ehmedli; Hocavend ilinin Ağcakend, Mülküdere, Taşbaşı, Güneşli ve Veng köylerinin işgalden kurtarıldığını duyurdu.

        ZENGİLAN KENT MERKEZİ ALINDI

        Aliyev, Hocavend'in Veng köyünün ismini Çınarlı olarak değiştirdiğini kaydetti. Azerbaycan ordusunun Zengilan ilinin topraklarını da kurtarmaya başladığını bildiren Aliyev, kent merkezi ile Havalı, Zerneli, Memmedbeyli, Hekeri, Şerifan ve Muganlı köylerinin artık Azerbaycan'ın kontrolünde olduğunu bildirdi.

        "AKILLARINI KAYBETTİLER"

        İHA'da yer alan habere göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ulusa sesleniş konuşmasında hiç kimsenin sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni tanımadığına vurgu yaparak, "Şimdi dünyanın sözde suç örgütü tanımasını sağlamaya çalışıyorlar. Akıllarını kaybettiler. Kimsenin yapmayacağını anlamıyorlar. Bunu yapan her ülkenin Azerbaycan için dost ülke sayılamayacağını anlamıyorlar. Sadece dost bir ülke değil, bu ülke ile tüm bağlarımızı keseceğiz. Bugün statükoyu yeniden şekillendirmeye çalışıyorlar. Statüko yok dedim. Statükoyu yok ettik ve bunu doğru yaptık. Yaklaşık 30 yıldır bekliyoruz” dedi.

        "İŞGAL BÖLGESİNE YASA DIŞI YERLEŞİYORLARDI"

        Verdiği tüm sözlere sadık kaldığını belirten Aliyev, "Cumhurbaşkanı olarak faaliyetimdeki ana amacım, benim asıl görevim Azerbaycan topraklarının geri almak, toprak bütünlüğünün yeniden sağlanmasıdır. Bugün yapıyoruz. Yaklaşık 30 yıldır yapılan görüşmeler sonuç vermedi. İşgal altındaki topraklarda Ermenistan tarafından inşa edilen surlar bize bu toprakları vermeyi düşünmediklerini gösteriyor. Bizi ve uluslararası arabulucuları aldattılar. Sadece zamanı uzattılar. Aynı zamanda işgal altındaki bölgelere yasa dışı bir şekilde yerleşiyorlardı.

        "HER GÜN BAYRAĞIMIZ YENİ BİR YERDE DALGALANIYOR"

        Her gün iyi haberler geliyor. Her gün bayrağımız yeni bir yerde dalgalanıyor. Bu Azerbaycan devletinin gücüdür. 30 yıl boyunca Ermenistan yönetimi tırnak arası uydurma gücüyle övündü. Ermenistan ordusu nerede? Onlar kaçıyorlar. Gence bombalaması hakkında resmi olarak yalan açıklamalarda bulunuyorlar.

        "ONLARDA NE VİCDAN NE AHLAK VAR"

        Onlarda ne vicdan, ne ahlak, ne de maneviyat var. Balistik füzelerin fırlatım güzergahı ve düşme noktası bütün ülkeler tarafından takip ediliyor. Onlar buna rağmen utanmadan yalan söyleyerek dünyayı kandırmaya çalışıyor ve füzeyi fırlatmadıklarını söylüyorlardı. Bu dersi onlar hayatları boyunca unutmayacaklar. Şimdi herkesten yardım istiyorlar” diye konuştu.

        27 YIL SONRA ZENGİLAN'DA AZERBAYCAN BAYRAĞI

        AA'da yer alan habere göre Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 27 yıl sonra işgalden kurtarılan Zengilan kent merkezinin görüntülerini yayımladı. Görüntülerde, askerlerin Zengilan kentindeki binalardan birinin önüne Azerbaycan bayrağı diktiği yer aldı

        Kameralara konuşan askerlerden biri, "Sayın Cumhurbaşkanım, Başkomutanım. Emrinize uygun olarak Zengilan kenti ve çevresindeki köyler işgalden kurtarılmıştır. Halihazırda Azerbaycan bayrağı dalgalanmaktadır. Yaşasın Azerbaycan. Yaşasın Başkomutan. Karabağ Azerbaycan'dır" dedi.

        Açıklanan son verilere göre, Azerbaycan, 27 Eylül'den bu yana süren operasyonda 103 yerleşim birimini ele geçirdi.

        AZERBAYCAN'IN OPERASYONLARI SÜRÜYOR

        Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonların sürdüğü bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, gece boyunca Ağdere, Ağdam, Fuzuli, Hadrut, Cebrail, Gubadlı ve Zengilan yönlerinde direnmeye çalışan Ermenistan güçlerine karşı operasyonların değişen yoğunlukta devam ettiği belirtildi.

        KARABAĞ'DAN EZAN SESİ YÜKSELDİ

        Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlar sürerken, Dağlık Karabağ bölgesinde kurtarılan yerleşim birimlerinde ezan sesleri yeniden duyulmaya başladı. Azerbaycan askeri tarafından kameraya çekilen görüntülerde duygusal anlar yaşandı.

        Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, havadan ve karadan Dağlık Karabağ'daki Ermeni güçlerini vuruyor.

        4 GRAD FÜZE SİSTEMİ İMHA EDİLDİ

        AA'da yer alan habere göre Ermenistan güçlerinin Azerbaycan ordusunun savunma hattına top ve havanlarla ateş açtığı ifade edilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun, Ermenistan güçlerine ait 2 adet T-72 tank, 4 adet Grad füze sistemi, 1 adet D-30 obüsü ve 5 aracı imha ettiği bildirildi.

        Azerbaycan haritası

        ÇOK SAYIDA ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

        Açıklamada, operasyonlarda çok sayıda Ermenistan askerinin etkisiz hale getirildiği, cephede durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu kaydedildi.

        Ermeni güçlerine ait komuta kontrol merkezleri, dün Türk SİHA'ları tarafından yine yerle bir edildi.

        ERMENİSTAN 61 SİVİLİ KATLETTİ

        Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül'den 19 Ekim'e kadar Ermenistan'ın saldırıları nedeniyle meydana gelen can ve mal kayıplarını da açıkladı. Buna göre, söz konusu dönemde 61 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 282 sivil yaralandı. Ermenistan'ın saldırılarında 1846 ev, 90 apartman, 341 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ