Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika Azerbaycan Ermenistan! Ermeni güçlerin füze sistemleri vuruldu! - HABERLER
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Azerbaycan Ulusal Mayın Temizleme Ajansı'ndan (ANAMA) yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunca, Terter ilinin Sehlebad köyüne uluslararası antlaşmalarla yasaklanmış beyaz fosforlu top mermisi atıldığı bildirildi. Düştüğü yerde patlamayan mermi, taşınması mümkün olmadığı için ANAMA uzmanlarınca patlatılarak etkisiz hale getirildi. Ermeni güçler, uluslararası anlaşmaları ve hukuku bir kez daha hiçe saydı.

        NOKTA ATIŞIYLA UÇAKSAVAR SİSTEMİ VURULDU

        Azerbaycan ordusu, Ermenistan'a ait askeri hedefleri imha etmeye devam ediyor.

        Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hocavend yönündeki yüksekliklerden birinde Ermenistan'a ait “M-55” uçaksavar sisteminin nokta atışıyla imha edildiği kaydedildi.

        Bakanlık, uçaksavar sisteminin imha edildiği anlara ait görüntüleri de paylaştı.

        ERMENİ GÜÇLER AĞIR KAYIPLAR VERDİ

        AA'da yer alan habere göre Azerbaycan ordusunun, cephenin farklı istikametlerinde gece boyunca Azerbaycan askerlerine ve yerleşim birimlerine ateş açan Ermenistan güçlerine kayıplar verdiği bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, çatışmaların, ağırlıklı olarak cephenin Ağdere, Hocavend, Zengilan ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği belirtildi.

        Azerbayan haritası. (Güncel)

        REKLAM

        GRAD VE KUB FÜZE SİSTEMLERİ VURULDU

        Son 24 saatte cephenin farklı bölümlerinde Ermenistan ordusuna ait 4 "Grad" füze sistemi, 1 KUB uçaksavar sistemi, 9 farklı tipte top, 2 mühimmat dolu kamyonun imha edildiği, çok sayıda askeri personelin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

        TANK VE OBÜSLERİ DE İMHA EDİLDİ

        Cephenin farklı yönlerinde çıkan çatışmalarda Ermenistan’a ait çok sayıda asker, 2 T-72 Tank, 3 D30 obüs, 1 “Zastava M-55” uçaksavar, 1 insansız hava aracı ve 3 mühimmat kamyonun imha edildiği aktarıldı.

        BAZI MEVZİLERDEN GERİ ÇEKİLDİLER

        Ermenistan güçlerinin cephenin bazı bölgelerinde personel ve askeri teçhizat kaybederek geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edildi. Cephenin, Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu vurgulandı.

        201 YERLEŞİM ELE GEÇİRİLDİ

        27 Eylül'den bu yana süren harekatta, Azerbaycan ordusu 4'ü kent merkezi olmak üzere 201 yerleşim merkezini işgalci Ermenistan'dan geri almıştı.

        Azerbaycan Ordusu, Ermeni güçlere ağır zaiyatlar vermeye devam ediyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ