Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2020 Tokyo Olimpiyatları BRAVO BUSENAZ! Son dakika: Busenaz Sürmeneli madalyayı garantiledi! Tokyo Olimpiyatları - 2020 Tokyo Olimpiyatları Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kokugikan Arena'da çeyrek finalde Busenaz, Ukraynalı sporcu Anna Lysenko'yla mücadele etti.

        Son dünya şampiyonu Busenaz, rakibi karşısında ilk rauntta 5 hakemden de tam puan aldı. İkinci rauntta da agresif bir oyun sergileyen milli boksör, yine bütün hakemlerde tam puan almayı başardı. Son rauntta da üstünlüğünü sürdüren Busenaz Sürmeneli, yarı finale adını yazdırdı.

        Busenaz, aynı zamanda tarihe geçti. 23 yaşındaki milli boksör, kadın boksunda olimpiyat madalyasını garantileyen ilk Türk sporcu olarak tarihteki yeri aldı. Busenaz'ın yarı final mücadelesi 4 Ağustos'ta gerçekleşecek.

        Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da takip etti. Kasapoğlu müsabakayı heyecanlı bir şekilde takip ederken, sık sık milli sporcuyu motive etmek için tezahüratta bulundu.

        REKLAM

        YASMANİ COPELLO ESCOBAR YARI FİNALE YÜKSELDİ

        Ülkemizi, erkekler 400m engel seçmelerinde temsil eden Yasmani Copello Escobar, 49.00’luk derecesiyle serisinde 2. oldu ve yarı finale yükseldi. Sporcumuz, yarı finali 1 Ağustos’ta koşacak.

        YASEMİN ECEM ANAGÖZ ELENDİ

        Milli okçumuz Yasemin Ecem Anagöz, kadınlar bireysel 3. turunda altın madalyanın favorilerinden dünya ve olimpiyat şampiyonu Güney Koreli Chaeyoung Kang'a 6-2 mağlup olarak Tokyo mücadelesini tamamladı.

        KÜREKTE ONAT KAZAKLI OLİMPİYATI TAMAMLADI

        Milli kürekçimiz Onat Kazaklı, D finalinde 7:13.65'lik derecesiyle 3. olarak, Olimpiyat Oyunları'nı 21'inci sırada tamamladı.

        KAYRA SAYİT BEŞİNCİ OLDU

        2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın yedinci gününde milli judocu Kayra Sayit, madalya mücadelesinde Fransız Romane Dicko'ya yenilerek 5. oldu. Nippon Budokan'da gerçekleştirilen karşılaşmalarda +78 kiloda madalya mücadelesine çıkan 33 yaşındaki Kayra Sayit, rakibi karşısında tutunamadı. Fransız sporcuya ippon ile yenilen milli sporcu, oyunları 5. tamamladı.

        ESRA YILDIZ ÇEYREK FİNALDE

        2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda milli boksör Esra Yıldız, çeyrek finale çıktı. Kadınlar 60 kiloda ilk turu maç yapmadan geçen Yıldız, ikinci turda ise Arjantinli Erika Iohanna Sanchez'i 5-0 yendi ve adını çeyrek finale yazdırdı. Esra Yıldız'ın rakibi, Finlandiya'dan Mira Potkonen oldu.

        BAYRAM MALKAN ÇEYREK FİNALDE ELENDİ

        2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boks branşında erkekler 81 kiloda Bayram Malkan, çeyrek finalde elendi. Kokugikan Arena'da çeyrek finalde Bayram, Azerbaycan'dan Berto Loren Alfonso Dominguez'le karşılaştı. Bayram Malkan, ilk rauntta rakibine üstünlük kurdu ve 5 hakemin 3'ünden rakibine göre daha fazla puan almayı başardı. İkinci rauntta Azerbaycanlı sporcu, ikinci raundu tüm hakemlerin tam puanını alarak kazandı. Son raundu da kazanan Dominguez, karşılaşmayı galip bitirerek yarı finale yükseldi.

        YASEMİN CAN 5000 METREDE FİNALE KALDI

        2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 7. gününde kadınlar 5000 metre elemelerinde yarışan milli atlet Yasemin Can, finale kaldı. Tokyo Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen 5000 metre eleme yarışlarında ilk seride piste çıkan Yasemin Can, çok uzun süre yarışı ilk sırada götürdü. Son tura girildiğinde rakiplerinin atağına karşılık veremeyen milli atlet, arka sıralara geriledi. Mücadeleyi bırakmayan Yasemin Can, 14.50.92'lik derecesiyle 6. oldu. İlk 5 içinde yer alamayan Yasemin, adını doğrudan finale yazdıramadı ve ikinci serinin sonucunu beklemeye başladı. Diğer serinin koşulmasıyla doğrudan finale çıkan diğer 5 atlet de belirlendi. Son final biletleri de iki seride ilk 5'e giremeyen en hızlı atletler arasından seçildi. İkinci serinin kazananından bile hızlı olan Yasemin Can, adını finale yazdırdı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ