Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika haberi Afganistan'da yolcu uçağı düştü

        Afganistan'ın kuzeydoğusunda düşen Rus uçağının 6 yolcusundan pilot da dahil 4'üne canlı ulaşıldığı açıklandı.

        Reuters'ın sabah saatlerinde servis ettiği haberinde, Afganistan'ın kuzeyinde Hindistan'a ait bir yolcu uçağının düştüğü bildirilmişti. Hindistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ise kazanın ardından yaptığı açıklamada uçağın Hindistan'a ait olmadığını açıkladı.

        Afganistan'ın kuzeyindeki Badahşan vilayetindeki polis yetkilileri, uçak kazasının rapor edildiğini bildirdi. Yerel polis yetkilileri, dağlık bölgede gece bir kazanın yaşandığını açıkladı.

        Afgan basınında yer alan haberlere göre Badahşan Vilayeti Kültür ve Enformasyon Müdürü Zabihullah Amiri, basına yaptığı açıklamada, Hindistan'a ait bir yolcu uçağının Kuran-Muncan ve Zibak ilçeleri arasında bulunan Tophaka Dağları'na düştüğünü duyurdu.

        RUS HAVACILIK İDARESİ: 6 KİŞİNİN BULUNDUĞU UÇAK KAYBOLDU

        Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya), Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde, içerisindeki 6 kişiyle düşen özel jetin, Rusya'ya kayıtlı olduğunu duyurdu. Düşen Rus uçağının 6 yolcusundan pilot da dahil 4'üne canlı ulaşıldığı açıklandı.

        Ajanstan yapılan açıklamada, dün akşam Tacikistan sınırına yakın bir yerde Afganistan hava sahasındayken bağlantının kesildiği Rusya Federasyonu sivil uçak devlet siciline kayıtlı Falcon 10 model uçağın, radar ekranlarından kaybolduğu belirtildi.

        Özel jette 4 mürettebat ve 2 yolcunun bulunduğu kaydedilen açıklamada, "Kayıt numarası RA-09011; seri numarası 128 olan Falcon 10 model uçak, 1978 yılında Fransız Dassault Aviation şirketi tarafından üretildi. Uçak Athletic Group şirketine ve özel bir kişiye aittir." ifadeleri kullanıldı.

        Uçağın Gaya (Hindistan) - Taşkent (Özbekistan) - Jukovskiy (Rusya) rotasında charter sağlık hizmeti uçuşu yaptığı belirtilen açıklamada, özel jetin ilk kalkış noktasının Tayland'ın Utapao Havaalanı olduğu kaydedildi.

        "UÇAK HİNDİSTAN'A AİT DEĞİL"

        Hindistan, Afganistan'da düşen uçağın kendilerine ait olmadığını duyurdu.

        Hindistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (DGCA), sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde düşen uçağın Hindistan'a ait olmadığını belirtti.

        Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde, Hindistan'a ait bir yolcu uçağının düştüğü belirtilmişti.

        REKLAM

        *Haberin görseli Unsplash tarafından servis edilmiştir. Temsilidir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ