Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Son dakika: Galatasaray kongresi için tedbir kararı! Galatasaray kongresi ne zaman yapılacak? - Galatasaray Haberleri

        İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, Galatasaray Spor Kulübünün bu ay yapılması planlanan olağanüstü seçim genel kurulu toplantısının tedbiren durdurulmasına karar verdi.

        Davacı Fırat Develioğlu'nun, davalı Galatasaray Spor Kulübü Derneğine açtığı dernek genel kurulunun iptali istemli dava dilekçesini inceleyen İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tensip kararını verdi.

        Kararda, içeriği Hukuk Mahkemeleri Kanunu'na uygun görülen dava dilekçesinin, davalı derneğe gönderilmesine hükmedildi.

        Mahkeme, 27 Mart 2022'de alınan genel kurul kararlarının uygulanması halinde Hukuk Mahkemeleri Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişim ile hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlaşması ya da tamamen imkansız hale gelmesi ve ciddi zarar doğması ihtimali nedeniyle davacının 50 bin lira teminat yatırmasına karar verdi.

        Mahkeme, bu teminat yatırılması karşılığında 26 Mart'ta yapılan olağan genel kurul toplantısı ile 27 Mart'ta alınan genel kurul kararlarının uygulanması ve Galatasaray Spor Kulübü Derneği tüzüğü gereği yönetim kurulu tarafından alınan 23 Nisan 2022'de yapılacak olağanüstü seçim genel kurulu toplantısı ile yeterli çoğunluk olmadığı takdirde 30 Nisan'da yapılacak ikinci toplantının icrasının tedbiren durdurulmasını karara bağladı.

        Kararda, teminat bedeli yatırıldığında kararın ifası için Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne müzekkere yazılmasına hükmedildi.

        Dilekçelerin karşılıklı verilmesinden sonra ön inceleme yapılmasını kararlaştıran mahkeme, sonrasında ilk itirazların değerlendirilmesine ve ardından da ön inceleme duruşması için gün belirlenmesine karar verdi.

        REKLAM

        GSTV'DEN GENEL KURUL YAYIN GÖRÜNTÜLERİ İSTENDİ

        İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, GS TV'den Genel Kurul yayın görüntüleri, Genel Kurul'un toplantı tutanağı ve hazirun cetveli gibi belgelerin davalı kuruldan celbine karar verdi.

        Dilekçelerin karşılıklı verilmesinden sonra dosya üzerinden ön inceleme yapılmasına karar veren mahkeme, tarafların delilleri sunmalarının ardından ön inceleme duruşması yapılması takdirinde taraflara davetiye çıkarılmasına karar verdi.

        TEDBİR KALKMAZSA NE OLACAK?

        Tedbir kararı kalkmazsa sarı-kırmızılılarda başkanlık seçim olmayacak. Galatasaray'da yeni seçim için Başkan Burak Elmas'ın istifa etmesi gerekiyor.

        Ayrıca başkan adayları Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu'nun, tedbirin kaldırılması ve 3 gün içerisinde duruşma yapılması talebiyle mahkemeye başvurması bekleniyor.

        GALATASARAY'DAN TEDBİR KARARINA İTİRAZ

        Galatasaray Kulübü, İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesinin bu ay yapılması planlanan olağanüstü seçimli genel kurul toplantısının tedbiren durdurulmasına karar vermesiyle ilgili, mahkeme nezdinde tedbir kararına karşılık itiraz dilekçesinin sunulduğunu duyurdu.

        NELER YAŞANDI?

        GENEL KURUL 24 SAAT SÜRDÜBURAK ELMAS İBRA EDİLMEDİ

        26 Mart 2022 - Galatasaray Kulübü'nün yıllık olağan mali genel kurulunda Başkan Burak Elmas yönetiminin faaliyetleri mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi.

        Yaklaşık 24 saat süren Genel Kurul'da; Burak Elmas, tüzük gereği olağanüstü seçimli genel kurul kararı alacaklarını söyledi: "Tüzüğümüzün gereği olarak önümüzdeki hafta kararı uygulamaya sokarak seçime gideceğiz. Hepinize teşekkür ederim."

        REKLAM

        Öte yandan Galatasaray'da başkan Burak Elmas ve ekibi ibra edilmezken bütçeye de onay çıkmadı.

        SEÇİM TARİHİ AÇIKLANDI

        30 Mart 2022 - Galatasaray olağanüstü seçim genel kurul toplantısının 23 Nisan'da, yeterli çoğunluk sağlanamazsa 30 Nisan'da yapılacağı açıklandı.

        BAŞKANLIĞA İKİ ADAY

        31 Mart 2022 - Bir önceki seçimde aday olan ve 41 oy farkla Burak Elmas'a kaybeden Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Hamamcıoğlu, Metin Öztürk'ten sonra adaylığını duyuran ikinci isim oldu.

        BURAK ELMAS MAHKEME İDDİALARINI YALANLADI

        3 Nisan 2022 - Burak Elmas'ın genel kurulda alınan kararı, mahkemeye götürüp iptal ettireceği yönündeki iddialar konuşulurken bu konuda önemli bir açıklama geldi.

        Kendisine ait Twitter hesabından paylaşımda bulunan Elmas, iddiaları reddederken "Olağan Genel Kurul’da alınan karara karşı dava açtığımız haberi tamamen gerçek dışıdır. Bu tür asılsız haberleri servis etmeyi alışkanlık haline getiren ve iktidar hırsları ile Galatasaray’da kaos oluşturanların aynı otelde buluşmaları da tesadüf değildir" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Dernekler masası müfettişlerinin kulüpte incelemeler yaptığı ve Galatasaray Genel Kurulu'nu oylama bir günü aştığı için iptal ettiği ve seçimin de iptal olacağı öne sürüldü.

        SEÇİM ÖNCESİ DAVA ŞOKU

        8 Nisan 2022 - İstanbul Valiliği Dernekler Masası, sarı-kırmızılı kulübe olağan genel kurul iptali, olağan genel kurul sonucunda alınan seçim kararının iptali, kulüp tüzüğünün idari ibrasızlıkla ilgili tüm maddelerinin iptali yönünde dava açtı.

        BURAK ELMAS'TAN SEÇİM AÇIKLAMASI

        Galatasaray Başkanı Burak Elmas, kulübün internet sitesi aracılığıyla, İstanbul Valiliği tarafından açılan dava ve seçim süreciyle ilgili bir açıklama yayınladı. Elmas, Galatasaray Spor Kulübü Derneği’ne dava açıldığını belirtip "Yönetim Kurulumuz tarafından 28 Mart 2022 tarihinde alınmış olan karar gereğince yürümekte olan seçim süreci kesintisiz olarak devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

        BAŞKAN ADAYLARI RENK SEÇİMİ YAPILDI

        18 Nisan 2022 - Galatasaray’da yaklaşan başkanlık seçimi öncesi oy pusulası renk seçimi gerçekleştirildi. Renk seçiminin ardından Metin Öztürk kırmızı, Eşref Hamamcıoğlu ise sarı renk ile seçimde yer alacak.

        KONGRE İÇİN TEDBİR KARARI ALINDI

        19 Nisan 2022 - 10. Asliye Mahkemesi, sarı kırmızılı kulüpte gerçekleşmesi beklenen genel kurul için ihtiyati tedbir kararı verdi. Galatasaray'da yeni seçim için başkan Burak Elmas'ın istifa etmesi gerekiyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ